Het dodental van de scheepsramp voor de kust van Lampedusa is ondertussen opgelopen tot 133, zo zegt Giusi Nicolini, de burgemeester van het Italiaanse eiland. Volgens haar werden ook veel kleine kinderen en (zwangere) vrouwen het slachtoffer van de ramp.

Het gaat om een van de ergste rampen met vluchtelingenboten uit de afgelopen jaren.

"Het is een immense tragedie", verklaarde Nicolini. "Er moeten televisiecamera's naar hier komen om beelden te maken van de lijken, anders lijkt het alsof dergelijke tragedies niet bestaan."

Nog volgens de burgemeester vatte de boot vuur bij een poging van de vluchtelingen om de aandacht van de mensen aan land te trekken.

Volgens de politie en de douane konden ook al meer dan 150 vluchtelingen gered worden. De meeste van hen zijn afkomstig uit Somalië of Eritrea, meldt het Italiaanse persbureau Ansa.

Er waren vermoedelijk 450 tot 500 mensen aan boord van het schip. De reddingsacties worden nog altijd voortgezet.

Maandag nog verdronken er 13 migranten, voornamelijk uit Eritrea, bij hun poging om de kust van Sicilië al zwemmend te bereiken. Ze waren van een boot gesprongen of ervan geduwd door mensensmokkelaars.

De boten met migranten uit Afrika vervoeren meestal te veel mensen en zijn niet in orde. De voorbije jaren zijn al vele doden gevallen bij rampen met migrantenboten. (Belga/KVDA/TE)

Het dodental van de scheepsramp voor de kust van Lampedusa is ondertussen opgelopen tot 133, zo zegt Giusi Nicolini, de burgemeester van het Italiaanse eiland. Volgens haar werden ook veel kleine kinderen en (zwangere) vrouwen het slachtoffer van de ramp.Het gaat om een van de ergste rampen met vluchtelingenboten uit de afgelopen jaren. "Het is een immense tragedie", verklaarde Nicolini. "Er moeten televisiecamera's naar hier komen om beelden te maken van de lijken, anders lijkt het alsof dergelijke tragedies niet bestaan." Nog volgens de burgemeester vatte de boot vuur bij een poging van de vluchtelingen om de aandacht van de mensen aan land te trekken.Volgens de politie en de douane konden ook al meer dan 150 vluchtelingen gered worden. De meeste van hen zijn afkomstig uit Somalië of Eritrea, meldt het Italiaanse persbureau Ansa.Er waren vermoedelijk 450 tot 500 mensen aan boord van het schip. De reddingsacties worden nog altijd voortgezet.Maandag nog verdronken er 13 migranten, voornamelijk uit Eritrea, bij hun poging om de kust van Sicilië al zwemmend te bereiken. Ze waren van een boot gesprongen of ervan geduwd door mensensmokkelaars.De boten met migranten uit Afrika vervoeren meestal te veel mensen en zijn niet in orde. De voorbije jaren zijn al vele doden gevallen bij rampen met migrantenboten. (Belga/KVDA/TE)