Bij een aanslag met een bomauto zijn in de Centraal-Turkse provincie Kayseri dertien mensen omgekomen en 55 gewond geraakt. Dat meldt de minister van Binnenlandse Zaken. De meeste slachtoffers zijn soldaten die op excursie waren met een bus, maar er zijn ook burgers onder de gewonden. De aanslag is vooralsnog niet opgeëist.

De explosie vond zaterdagochtend plaats in de buurt van de Erciyes-universiteit van Kayseri, zo'n 300 kilometer ten zuidoosten van Ankara. Volgens minister Suleyman Soylu liggen twaalf mensen op intensieve zorgen en zijn zes mensen er erg aan toe.

De gouverneur van Kayseri, Suleyman Kamci, had het over een terroristische aanslag, gepleegd door een zelfmoordterrorist die een bomauto tot ontploffing bracht.

Turkije in het vizier

President Recep Tayyip Erdogan liet in een eerste reactie al weten dat terreurorganisaties Turkije in het vizier hebben, "De aanslagen zijn niet alleen gericht tegen soldaten en agenten, maar tegen alle 79 miljoen burgers", klonk het.

De aanslag komt er een week nadat er in Istanboel 44 mensen omkwamen bij een dubbele bomaanslag.De radicale Koerdische organisatie Valken van de Vrijheid van Koerdistan heeft daarvoor de verantwoordelijkheid opgeëist. Onder de 44 doden waren er 36 politieagenten en acht burgers. (TE)

Bij een aanslag met een bomauto zijn in de Centraal-Turkse provincie Kayseri dertien mensen omgekomen en 55 gewond geraakt. Dat meldt de minister van Binnenlandse Zaken. De meeste slachtoffers zijn soldaten die op excursie waren met een bus, maar er zijn ook burgers onder de gewonden. De aanslag is vooralsnog niet opgeëist. De explosie vond zaterdagochtend plaats in de buurt van de Erciyes-universiteit van Kayseri, zo'n 300 kilometer ten zuidoosten van Ankara. Volgens minister Suleyman Soylu liggen twaalf mensen op intensieve zorgen en zijn zes mensen er erg aan toe. De gouverneur van Kayseri, Suleyman Kamci, had het over een terroristische aanslag, gepleegd door een zelfmoordterrorist die een bomauto tot ontploffing bracht. President Recep Tayyip Erdogan liet in een eerste reactie al weten dat terreurorganisaties Turkije in het vizier hebben, "De aanslagen zijn niet alleen gericht tegen soldaten en agenten, maar tegen alle 79 miljoen burgers", klonk het. De aanslag komt er een week nadat er in Istanboel 44 mensen omkwamen bij een dubbele bomaanslag.De radicale Koerdische organisatie Valken van de Vrijheid van Koerdistan heeft daarvoor de verantwoordelijkheid opgeëist. Onder de 44 doden waren er 36 politieagenten en acht burgers. (TE)