11,5 procent van de Syrische bevolking is gedood of gewond geraakt sinds het begin van het conflict. Dat schrijft de Britse krant The Guardian op basis van een nieuw rapport van het Syrian Center for Policy Research dat donderdag in Beiroet wordt voorgesteld.

In datzelfde rapport staat dat de levensverwachting in Syrië gedaald is naar amper 55,4 jaar. Voor het conflict werden Syriërs gemiddeld nog 70 jaar oud.

Gestopt met tellen

De bevolking van Syrië telde zowat 21 miljoen toen er in 2011 een opstand kwam tegen het regime van Bashar al-Assad die uitmondde in een zware burgeroorlog. 45 procent van die bevolking is gedwongen moeten verhuizen, onder wie meer dan 4 miljoen vluchtelingen en 6,36 miljoen ontheemden binnen Syrië zelf.

De Verenigde Naties schatten eerder al de dodentol van het Syrische conflict op meer dan 250.000. Maar de organisatie stopte midden 2014 met het tellen van de doden wegens het gebrek aan betrouwbare informatie. (TE)

11,5 procent van de Syrische bevolking is gedood of gewond geraakt sinds het begin van het conflict. Dat schrijft de Britse krant The Guardian op basis van een nieuw rapport van het Syrian Center for Policy Research dat donderdag in Beiroet wordt voorgesteld. In datzelfde rapport staat dat de levensverwachting in Syrië gedaald is naar amper 55,4 jaar. Voor het conflict werden Syriërs gemiddeld nog 70 jaar oud.De bevolking van Syrië telde zowat 21 miljoen toen er in 2011 een opstand kwam tegen het regime van Bashar al-Assad die uitmondde in een zware burgeroorlog. 45 procent van die bevolking is gedwongen moeten verhuizen, onder wie meer dan 4 miljoen vluchtelingen en 6,36 miljoen ontheemden binnen Syrië zelf. De Verenigde Naties schatten eerder al de dodentol van het Syrische conflict op meer dan 250.000. Maar de organisatie stopte midden 2014 met het tellen van de doden wegens het gebrek aan betrouwbare informatie. (TE)