Er wordt om gegniffeld: Bart De Wever (N-VA) werd weggereden in een Porsche Carrera, toen hij het MR-hoofdkwartier verliet. De Wever kon best lachen om de grapjes daarover. Zelfs de pittige: 'Is dit nu centrumrechts?'.

Wat ontgaat in het jolijt is dat de chauffeur van De Wever snel een papiertje van achter de ruitenwisser grist, dat verfrommelt en op straat gooit. Vraag: was dat een boete? En meer: staat er geen (GAS-)boete op het op straat gooien van afval?

Het politiereglement van Saint-Gillis, waar de MR huist, stipuleert op pagina vier en vijf: 'Het is verboden op andere plaatsen dan in de daartoe voorziene vuilnisemmers papier, of om het even welk ander voorwerp dat de voor het publiek toegankelijke plaatsen zou kunnen vervuilen of hinderen, te werpen, plaatsen of achter te laten.'

De beelden die VTM schoot, laten het bewuste fragment niet zien. De beelden van de VRT wel.

Er wordt om gegniffeld: Bart De Wever (N-VA) werd weggereden in een Porsche Carrera, toen hij het MR-hoofdkwartier verliet. De Wever kon best lachen om de grapjes daarover. Zelfs de pittige: 'Is dit nu centrumrechts?'. Wat ontgaat in het jolijt is dat de chauffeur van De Wever snel een papiertje van achter de ruitenwisser grist, dat verfrommelt en op straat gooit. Vraag: was dat een boete? En meer: staat er geen (GAS-)boete op het op straat gooien van afval? Het politiereglement van Saint-Gillis, waar de MR huist, stipuleert op pagina vier en vijf: 'Het is verboden op andere plaatsen dan in de daartoe voorziene vuilnisemmers papier, of om het even welk ander voorwerp dat de voor het publiek toegankelijke plaatsen zou kunnen vervuilen of hinderen, te werpen, plaatsen of achter te laten.' De beelden die VTM schoot, laten het bewuste fragment niet zien. De beelden van de VRT wel.