Als Armeniers op straat komen, dan doen ze dat massaal. Een ononderbroken stoet van bedroefde burgers reikt van het centrale Republieksplein in Yerevan tot aan Tsitsernakaberd, het monument voor de Armeense genocide, op een heuvel buiten de stad. De moord op de Armeense journalist Hrant Dink in Istanbul mobiliseert jong en oud, en toont aan dat de genocidekwestie heel gevoelig ligt bij de nakomelingen van de slachtoffers.

Er worden foto's meegedragen, Armeense vlaggen en spandoeken. "Dink is the 1.500.001st victim of the genocide". "We are all Hrants". "The recognition of Armenian genocide: Turkey's only way to European Union".

Aan het monument staat een groot portret van Dink opgesteld. Mensen leggen er rode en witte anjers neer aan de eeuwig brandende vlam. "De genocide duurt vandaag nog altijd voort", zegt een dame met natte ogen. "Turkije heeft met een schot de mond van de waarheid gesloten."

"Hoe gruwelijk ook de feiten, de moord op deze bekende persoonlijkheid heeft de Armeens-Turkse kwestie weer hoog op de internationale agenda gezet", zegt Serli, een Amerikaanse met Armeense wortels. "De druk op Turkije om de genocide te erkennen, is enorm toegenomen."

Als Armeniers op straat komen, dan doen ze dat massaal. Een ononderbroken stoet van bedroefde burgers reikt van het centrale Republieksplein in Yerevan tot aan Tsitsernakaberd, het monument voor de Armeense genocide, op een heuvel buiten de stad. De moord op de Armeense journalist Hrant Dink in Istanbul mobiliseert jong en oud, en toont aan dat de genocidekwestie heel gevoelig ligt bij de nakomelingen van de slachtoffers.Er worden foto's meegedragen, Armeense vlaggen en spandoeken. "Dink is the 1.500.001st victim of the genocide". "We are all Hrants". "The recognition of Armenian genocide: Turkey's only way to European Union".Aan het monument staat een groot portret van Dink opgesteld. Mensen leggen er rode en witte anjers neer aan de eeuwig brandende vlam. "De genocide duurt vandaag nog altijd voort", zegt een dame met natte ogen. "Turkije heeft met een schot de mond van de waarheid gesloten.""Hoe gruwelijk ook de feiten, de moord op deze bekende persoonlijkheid heeft de Armeens-Turkse kwestie weer hoog op de internationale agenda gezet", zegt Serli, een Amerikaanse met Armeense wortels. "De druk op Turkije om de genocide te erkennen, is enorm toegenomen."