Naast het verheerlijken van vrij kopiëren wil de Missionerande Kopimistsamfundet (The missionary church of kopimism is de Engelstalige naam) ook CTRL-C en CTRL-V introduceren als religieuze symbolen. Dat zijn de sneltoetsen voor kopiëren en plakken.

"Het kopiëren en verspreiden van informatie, is het mooiste wat er is. Het is een teken van erkenning wanneer iemand je werk kopieert", staat er op de site van de beweging.

Volgens de gespecialiseerde site TorrentFreak wil Missionerande Kopimistsamfundet een aanvraag indienen voor de erkenning van hun godsdienst bij de Zweedse overheid.

Wanneer iemand van hun 'religie' wordt aangeklaagd wegens het verspreiden van auteursrechterlijk beschermd materiaal, dan zou die persoon volgens de beweging moeten worden beschermd door de Zweedse overheid.

In Zweden is er al jaren een beweging die zich verzet tegen auteursrechten en het verspreiden van beschermd materiaal wil decriminaliseren. Die beweging is redelijk populair en heeft ook al een politieke partij, de Piratpartiet. In 2009 haalde die 2 zetels in het Europees Parlement. (SF)

Naast het verheerlijken van vrij kopiëren wil de Missionerande Kopimistsamfundet (The missionary church of kopimism is de Engelstalige naam) ook CTRL-C en CTRL-V introduceren als religieuze symbolen. Dat zijn de sneltoetsen voor kopiëren en plakken. "Het kopiëren en verspreiden van informatie, is het mooiste wat er is. Het is een teken van erkenning wanneer iemand je werk kopieert", staat er op de site van de beweging. Volgens de gespecialiseerde site TorrentFreak wil Missionerande Kopimistsamfundet een aanvraag indienen voor de erkenning van hun godsdienst bij de Zweedse overheid. Wanneer iemand van hun 'religie' wordt aangeklaagd wegens het verspreiden van auteursrechterlijk beschermd materiaal, dan zou die persoon volgens de beweging moeten worden beschermd door de Zweedse overheid. In Zweden is er al jaren een beweging die zich verzet tegen auteursrechten en het verspreiden van beschermd materiaal wil decriminaliseren. Die beweging is redelijk populair en heeft ook al een politieke partij, de Piratpartiet. In 2009 haalde die 2 zetels in het Europees Parlement. (SF)