Uit een online studie van het onderzoeksbureau IVOX in opdracht van de internetprovider Scarlet blijkt dat zeven op de tien Belgische internetgebruikers geen flauw benul hebben van hoeveel ze maandelijks downloaden.

Slechts dertig procent van de 1.050 respondenten weet hoeveel ze maandelijks gemiddeld downloaden. Vier op de tien denkt in de toekomst meer downloadvolume nodig te zullen hebben. Evenveel gebruikers verkeren in het ongewisse over hun toekomstig gebruik.

Maar liefst 67 procent van de Belgische surfers beschikt over een draadloos netwerk. Minder goed nieuws is dat tien procent daarvan niet beveiligd is. Zo kunnen hackers op andermans kosten surfen en downloaden.

Controles

Verder blijkt dat de Belgen geen voorstanders zijn van controles. Slechts 42 procent zou controle van het internetgebruik aanvaarden als het dient om illegale praktijken tegen te gaan. Een meerderheid van 52 procent gaat akkoord met controles die als bescherming zouden dienen.

Als laatste stelt het onderzoek dat heel wat Belgen weinig kennis hebben van computergerelateerde afkortingen. Zo zijn MB (megabite) en GB (gigabite) voor een kwart van de ondervraagden onbekende tweeletterwoorden.

Uit een online studie van het onderzoeksbureau IVOX in opdracht van de internetprovider Scarlet blijkt dat zeven op de tien Belgische internetgebruikers geen flauw benul hebben van hoeveel ze maandelijks downloaden. Slechts dertig procent van de 1.050 respondenten weet hoeveel ze maandelijks gemiddeld downloaden. Vier op de tien denkt in de toekomst meer downloadvolume nodig te zullen hebben. Evenveel gebruikers verkeren in het ongewisse over hun toekomstig gebruik. Maar liefst 67 procent van de Belgische surfers beschikt over een draadloos netwerk. Minder goed nieuws is dat tien procent daarvan niet beveiligd is. Zo kunnen hackers op andermans kosten surfen en downloaden. Controles Verder blijkt dat de Belgen geen voorstanders zijn van controles. Slechts 42 procent zou controle van het internetgebruik aanvaarden als het dient om illegale praktijken tegen te gaan. Een meerderheid van 52 procent gaat akkoord met controles die als bescherming zouden dienen. Als laatste stelt het onderzoek dat heel wat Belgen weinig kennis hebben van computergerelateerde afkortingen. Zo zijn MB (megabite) en GB (gigabite) voor een kwart van de ondervraagden onbekende tweeletterwoorden.