Aanhangers van klokkenluiderssite WikiLeaks lijken een internetoorlog te ontketenen. Nadat dinsdag de website van het Zweedse parket het doelwit van hackers was, werd woensdag die van kredietkaartenbedrijf MasterCard platgelegd.

In beide gevallen zijn de hackers waarschijnlijk aanhangers van WikiLeaks en/of de man achter die website, de 39-jarige Australiër Julian Assange.

Geblokkeerd

Zowel de internationale site mastercard.com als de Belgische website van het bedrijf waren woensdagmiddag ontoegankelijk. MasterCard had dinsdag aangekondigd dat het overschrijvingen bestemd voor WikiLeaks blokkeert.

De website van het Zweedse parket dat Assange vervolgt, was dinsdag al het mikpunt van een cyberaanval. Volgens Panda Security, gespecialiseerd in de bestrijding van computervirussen, werd de site platgelegd door hackers van een groep die zichzelf Anonymous noemt. De site is woensdag weer toegankelijk.

Volgens elsevier.nl wordt dezelfde groep hackers ook verantwoordelijk gehouden voor cyberaanvallen op de websites van betalingsbedrijf PayPal (dat eerder betalingen aan WikiLeaks onmogelijk maakte) en de Zwitserse postbank (die de rekening van Assange maandag afsloot).

WikiLeaks

WikiLeaks begon vorige week zondag met het publiceren van honderdduizenden geheime en confidentiële Amerikaanse diplomatieke documenten.

Dinsdag werd Assange in Londen opgepakt. Hij wordt door Zweden gezocht op verdenking van aanranding van twee vrouwen.

Aanhangers van klokkenluiderssite WikiLeaks lijken een internetoorlog te ontketenen. Nadat dinsdag de website van het Zweedse parket het doelwit van hackers was, werd woensdag die van kredietkaartenbedrijf MasterCard platgelegd. In beide gevallen zijn de hackers waarschijnlijk aanhangers van WikiLeaks en/of de man achter die website, de 39-jarige Australiër Julian Assange. Geblokkeerd Zowel de internationale site mastercard.com als de Belgische website van het bedrijf waren woensdagmiddag ontoegankelijk. MasterCard had dinsdag aangekondigd dat het overschrijvingen bestemd voor WikiLeaks blokkeert. De website van het Zweedse parket dat Assange vervolgt, was dinsdag al het mikpunt van een cyberaanval. Volgens Panda Security, gespecialiseerd in de bestrijding van computervirussen, werd de site platgelegd door hackers van een groep die zichzelf Anonymous noemt. De site is woensdag weer toegankelijk. Volgens elsevier.nl wordt dezelfde groep hackers ook verantwoordelijk gehouden voor cyberaanvallen op de websites van betalingsbedrijf PayPal (dat eerder betalingen aan WikiLeaks onmogelijk maakte) en de Zwitserse postbank (die de rekening van Assange maandag afsloot).WikiLeaks WikiLeaks begon vorige week zondag met het publiceren van honderdduizenden geheime en confidentiële Amerikaanse diplomatieke documenten. Dinsdag werd Assange in Londen opgepakt. Hij wordt door Zweden gezocht op verdenking van aanranding van twee vrouwen.