Dat heeft uitgever News International, een filiaal van de groep News Corp. van mediamagnaat Rupert Murdoch, vrijdag aangekondigd.

De websites van de Times zijn de eerste van de groep die kiezen voor het betalende model. De andere kranten, The Sun en News of the World, zullen waarschijnlijk volgen.

In Groot-Brittannië zijn, net als in België, de meeste websites van kranten gratis toegankelijk. Maar omdat de papieren versies almaar minder lezers lokken, zoeken bedrijven naar een businessmodel waarbij ze geld kunnen verdienen langs hun websites.

Ook de Franse krant Le Monde kondigde eerder deze week aan dat artikels uit de papieren versie niet langer gratis te lezen zijn op de website.

Analisten zien in de beslissing van News International een groot risico, vooral vanwege het grote nieuwsaanbod dat gratis beschikbaar is op het internet.

Bekijk:

Thetimes.co.uk

Thesundaytimes.co.uk

Dat heeft uitgever News International, een filiaal van de groep News Corp. van mediamagnaat Rupert Murdoch, vrijdag aangekondigd. De websites van de Times zijn de eerste van de groep die kiezen voor het betalende model. De andere kranten, The Sun en News of the World, zullen waarschijnlijk volgen. In Groot-Brittannië zijn, net als in België, de meeste websites van kranten gratis toegankelijk. Maar omdat de papieren versies almaar minder lezers lokken, zoeken bedrijven naar een businessmodel waarbij ze geld kunnen verdienen langs hun websites. Ook de Franse krant Le Monde kondigde eerder deze week aan dat artikels uit de papieren versie niet langer gratis te lezen zijn op de website. Analisten zien in de beslissing van News International een groot risico, vooral vanwege het grote nieuwsaanbod dat gratis beschikbaar is op het internet. Bekijk:Thetimes.co.ukThesundaytimes.co.uk