De microblogdienst Twitter heeft de kaap van honderd miljoen gebruikers overschreven. Dat meldt co-oprichter Biz Stone.

Dagelijks telt de sociale netwerksite 300.000 nieuwe inschrijvingen. Maandelijks bezoeken 180 internetgebruikers de site. Die zijn niet noodzakelijk ingeschreven op de dienst maar voerden wel zoekopdrachten uit op Twitter.

Het is de eerste keer sinds de lancering in maart 2006 dat Twitter dergelijke cijfergegevens bekend maakt. Via de dienst kunnen leden wereldwijd berichtjes van maximum 140 karakters aanmaken of lezen.

Een paar weken gelden bereikte Twitter nog een andere mijlpaal. Toen werd het 10 miljardste berichtje via de dienst verstuurd.

De microblogdienst Twitter heeft de kaap van honderd miljoen gebruikers overschreven. Dat meldt co-oprichter Biz Stone. Dagelijks telt de sociale netwerksite 300.000 nieuwe inschrijvingen. Maandelijks bezoeken 180 internetgebruikers de site. Die zijn niet noodzakelijk ingeschreven op de dienst maar voerden wel zoekopdrachten uit op Twitter. Het is de eerste keer sinds de lancering in maart 2006 dat Twitter dergelijke cijfergegevens bekend maakt. Via de dienst kunnen leden wereldwijd berichtjes van maximum 140 karakters aanmaken of lezen. Een paar weken gelden bereikte Twitter nog een andere mijlpaal. Toen werd het 10 miljardste berichtje via de dienst verstuurd.