België kreeg eindelijk toegang tot de grootste gratis globale muziekdatabank. Waar Itunes je toelaat om korte clips van je favoriete bands te beluisteren, gaat Spotify "all the way". Je downloadt een piepklein programmaatje op je computer, logt in met facebook of je spotify account et voila! Honderd jaar muziekgeschiedenis blijkt zomaar doorzoekbaar, afspeelbaar en naar believen samenstelbaar in je favorieten- of afspeellijsten.

En gratis! Of hadden we dat al gezegd? Toegegeven, dat geldt maar voor 20u per maand en na elke 3-4 nummers krijg je een korte reclame geserveerd. Maar die spotjes versterken louter het gevoel dat je naar je eigen radiozender zit te luisteren. Eentje met enkel jouw lievelingsmuziek.

Vanzelfsprekend zijn er abonnementsformules. Voor 5 euro per maand beluister je de muziek onbeperkt en geheel reclamevrij. Heb je maandelijks 10 euro veil, dan kan je de dienst ook onderweg activeren via je mobiele datanetwerk.

Bovendien krijg je dan de optie om je afspeellijsten ook offline te beluisteren, niet onbelangrijk in dit dure telecomland. De bestanden worden wel gecodeerd en verbonden aan je abonnement. Zodra je je betaling stopzet, zijn ook je offline nummers foetsie. Tenzij je ze aan Itunesprijzen aankoopt, wat ook in één muisklik is gefikst.

Een muziekwalhalla zonder weerga, met andere woorden! En dankzij de eerdere lancering in andere landen, zijn ook al allerlei handige afspeelapps beschikbaar. Met deze android en iphone apps tover je je smartphone om tot Spotify afstandsbediening. Verbind een computer met je muziekinstallatie, installeer deze apps en je bedient zelfs het volume vanuit je luie zetel.

Willen je gezinsleden of vrienden inspraak in de playlist? Dan biedt Spartify soelaas. Iedereen met een internetconnectie en bijhorend toestel bouwt op deze mobielvriendelijke site aan het feestje van jullie dromen. Wie inspiratie nodigt heeft, vindt op Spotiseek advies op maat van zijn smaak.

Tina Stroobandt / Jusbox.be

België kreeg eindelijk toegang tot de grootste gratis globale muziekdatabank. Waar Itunes je toelaat om korte clips van je favoriete bands te beluisteren, gaat Spotify "all the way". Je downloadt een piepklein programmaatje op je computer, logt in met facebook of je spotify account et voila! Honderd jaar muziekgeschiedenis blijkt zomaar doorzoekbaar, afspeelbaar en naar believen samenstelbaar in je favorieten- of afspeellijsten. En gratis! Of hadden we dat al gezegd? Toegegeven, dat geldt maar voor 20u per maand en na elke 3-4 nummers krijg je een korte reclame geserveerd. Maar die spotjes versterken louter het gevoel dat je naar je eigen radiozender zit te luisteren. Eentje met enkel jouw lievelingsmuziek. Vanzelfsprekend zijn er abonnementsformules. Voor 5 euro per maand beluister je de muziek onbeperkt en geheel reclamevrij. Heb je maandelijks 10 euro veil, dan kan je de dienst ook onderweg activeren via je mobiele datanetwerk. Bovendien krijg je dan de optie om je afspeellijsten ook offline te beluisteren, niet onbelangrijk in dit dure telecomland. De bestanden worden wel gecodeerd en verbonden aan je abonnement. Zodra je je betaling stopzet, zijn ook je offline nummers foetsie. Tenzij je ze aan Itunesprijzen aankoopt, wat ook in één muisklik is gefikst. Een muziekwalhalla zonder weerga, met andere woorden! En dankzij de eerdere lancering in andere landen, zijn ook al allerlei handige afspeelapps beschikbaar. Met deze android en iphone apps tover je je smartphone om tot Spotify afstandsbediening. Verbind een computer met je muziekinstallatie, installeer deze apps en je bedient zelfs het volume vanuit je luie zetel. Willen je gezinsleden of vrienden inspraak in de playlist? Dan biedt Spartify soelaas. Iedereen met een internetconnectie en bijhorend toestel bouwt op deze mobielvriendelijke site aan het feestje van jullie dromen. Wie inspiratie nodigt heeft, vindt op Spotiseek advies op maat van zijn smaak. Tina Stroobandt / Jusbox.be