Door computeraanval zag Sony zich genoodzaakt om op 20 april het Playstation Network offline te halen.

Patrick Seybold, de woordvoerder van Sony, zei dat het interactief platform dat de PlayStation 3 (PS3) online linkt aan spelletjes en films het doel vormde van de hackers. De computerpiraten hebben gebruikersgegevens kunnen bemachtigen, meer bepaald paswoorden en geboortedata. Sony kan bovendien niet uitsluiten dat bijvoorbeeld ook bankkaartnummers gestolen zijn.

Als gevolg van de "externe indringing" heeft Sony op 20 april zijn PlayStation Network offline gehaald en ook het muziekplatform Qriocity. (Belga)

Door computeraanval zag Sony zich genoodzaakt om op 20 april het Playstation Network offline te halen. Patrick Seybold, de woordvoerder van Sony, zei dat het interactief platform dat de PlayStation 3 (PS3) online linkt aan spelletjes en films het doel vormde van de hackers. De computerpiraten hebben gebruikersgegevens kunnen bemachtigen, meer bepaald paswoorden en geboortedata. Sony kan bovendien niet uitsluiten dat bijvoorbeeld ook bankkaartnummers gestolen zijn. Als gevolg van de "externe indringing" heeft Sony op 20 april zijn PlayStation Network offline gehaald en ook het muziekplatform Qriocity. (Belga)