De 41-jarige Amerikaan John McAllister heeft een nieuw record gevestigd in de gameklassieker "Asteroids". De vorige recordscore had 28 jaar lang stand gehouden.

De recordmarathon was live te volgen op het internet. Computerspelfanaat McAllister speelde 58 uur lang om in totaal 41.338.740 punten te verzamelen. Dat meldde de nieuwssite Ananova.com.

Al die tijd kon hij niet slapen want het spel kan niet op pauze gezet worden. Gelukkig had hij veel extra levens zodat hij af en toe toch een sanitaire stop kon houden zonder "game over" te zijn.

Scott Safran

Het vorige record stond op naam van de toen vijftienjarige Scott Safran. Hij scoorde 41.336.440 met de gameklassieker.

Computergigant Atari bracht "Asteroids" in 1979 op de markt. In het spel bestuurt de speler een ruimteschip waarmee hij asteroïden en vliegende schotels moet neerschieten.

De 41-jarige Amerikaan John McAllister heeft een nieuw record gevestigd in de gameklassieker "Asteroids". De vorige recordscore had 28 jaar lang stand gehouden. De recordmarathon was live te volgen op het internet. Computerspelfanaat McAllister speelde 58 uur lang om in totaal 41.338.740 punten te verzamelen. Dat meldde de nieuwssite Ananova.com. Al die tijd kon hij niet slapen want het spel kan niet op pauze gezet worden. Gelukkig had hij veel extra levens zodat hij af en toe toch een sanitaire stop kon houden zonder "game over" te zijn. Scott Safran Het vorige record stond op naam van de toen vijftienjarige Scott Safran. Hij scoorde 41.336.440 met de gameklassieker. Computergigant Atari bracht "Asteroids" in 1979 op de markt. In het spel bestuurt de speler een ruimteschip waarmee hij asteroïden en vliegende schotels moet neerschieten.