De Nexus 7 is weliswaar een heel ander apparaat dan de iPad en de vorige week door Microsoft gelanceerde Surface. Het toestel heeft een scherm van 7 inch en is dus een stuk kleiner. Het is ook ontdaan van een camera op de rug en een 3- of 4G-verbinding.

Prijs

Het grote argument voor de Nexus 7, die een snelle quadcore-processor meekrijgt, is wellicht de prijs. Het apparaat, dat in juli verkrijgbaar wordt in de VS (voor Europa is nog geen datum bekend), kost in basisversie niet meer dan 199 dollar. Dat is een stuk minder dan de iPad, die begint vanaf 499 dollar. Voor de Surface, die eind dit jaar op de markt komt, is er nog geen prijs bekend.

Vraag is of Google de iPad wel als zijn grootste concurrent ziet. In zijn prijsklasse gaat het wellicht vooral de slag aan met de Kindle van Amazon.com, die als kruising tussen tablet en e-reader goed verkoopt in de VS en pas ook in een aantal grotere Europese landen gelanceerd werd.

Onlinewinkel

Niet toevallig kondigde Google op zijn I/O-conferentie in San Francisco dan ook een gevoelige uitbreiding aan van het aanbod in zijn onlinewinkel Google Play.

De concurrentiestrijd tussen de technologiereuzen gaat niet alleen om hardware, maar ook over het online verkopen van applicaties, muziek, films en boeken. En daar heeft Google een achterstand goed te maken op Apple en Amazon.

Jelly Bean

Op de Nexus 7 draait Jelly Bean, de nieuwe en naar verluidt veel snellere versie van Android, het mobiele besturingssysteem van Google. Dat zal ook op Android-smartphones terechtkomen.

Google stelde in San Francisco dat het nu 1 miljoen Android-gsm's per dag activeert. Daarmee blijft Android het dominante mobiele besturingssysteem, al heeft Apple met de iPhone wel de bestverkochte smartphone in huis.

Futuristische bril

Google presenteerde verder de Nexus Q, een draadloze mediaspeler die op televisies en muziekinstallaties kan aangesloten worden en demonstreerde Google Glass, een futuristische bril met een piepklein schermpje voor het oog van de drager waarin informatie over de wereld om hen heen geprojecteerd wordt. (TV)

De Nexus 7 is weliswaar een heel ander apparaat dan de iPad en de vorige week door Microsoft gelanceerde Surface. Het toestel heeft een scherm van 7 inch en is dus een stuk kleiner. Het is ook ontdaan van een camera op de rug en een 3- of 4G-verbinding. Prijs Het grote argument voor de Nexus 7, die een snelle quadcore-processor meekrijgt, is wellicht de prijs. Het apparaat, dat in juli verkrijgbaar wordt in de VS (voor Europa is nog geen datum bekend), kost in basisversie niet meer dan 199 dollar. Dat is een stuk minder dan de iPad, die begint vanaf 499 dollar. Voor de Surface, die eind dit jaar op de markt komt, is er nog geen prijs bekend. Vraag is of Google de iPad wel als zijn grootste concurrent ziet. In zijn prijsklasse gaat het wellicht vooral de slag aan met de Kindle van Amazon.com, die als kruising tussen tablet en e-reader goed verkoopt in de VS en pas ook in een aantal grotere Europese landen gelanceerd werd. Onlinewinkel Niet toevallig kondigde Google op zijn I/O-conferentie in San Francisco dan ook een gevoelige uitbreiding aan van het aanbod in zijn onlinewinkel Google Play. De concurrentiestrijd tussen de technologiereuzen gaat niet alleen om hardware, maar ook over het online verkopen van applicaties, muziek, films en boeken. En daar heeft Google een achterstand goed te maken op Apple en Amazon. Jelly Bean Op de Nexus 7 draait Jelly Bean, de nieuwe en naar verluidt veel snellere versie van Android, het mobiele besturingssysteem van Google. Dat zal ook op Android-smartphones terechtkomen. Google stelde in San Francisco dat het nu 1 miljoen Android-gsm's per dag activeert. Daarmee blijft Android het dominante mobiele besturingssysteem, al heeft Apple met de iPhone wel de bestverkochte smartphone in huis. Futuristische bril Google presenteerde verder de Nexus Q, een draadloze mediaspeler die op televisies en muziekinstallaties kan aangesloten worden en demonstreerde Google Glass, een futuristische bril met een piepklein schermpje voor het oog van de drager waarin informatie over de wereld om hen heen geprojecteerd wordt. (TV)