Momenteel heeft de account (@alemarahweb) meer dan 1.000 volgers. De meeste tweets zijn geschreven in het Pashto. Maar in een van de weinig Engelstalige boodschappen roepen de taliban - niet verwonderlijk - op om 'terug te vechten tegen de ongelovige krachten'.

De taliban zelf volgen 12 andere gebruikers, waaronder nieuws- en ontwikkelingsgroepen. Of zoals het spreekwoord luidt: houd je vrienden nabij, en je vijanden nog nabijer.

Het zal de taliban wellicht niet ontgaan zijn dat Twitter onlangs een belangrijke rol speelde in de Arabische revolutie. Het is immers een uiterst geschikt instrument gebleken voor de organisatie van massaprotesten. (TE)

Momenteel heeft de account (@alemarahweb) meer dan 1.000 volgers. De meeste tweets zijn geschreven in het Pashto. Maar in een van de weinig Engelstalige boodschappen roepen de taliban - niet verwonderlijk - op om 'terug te vechten tegen de ongelovige krachten'. De taliban zelf volgen 12 andere gebruikers, waaronder nieuws- en ontwikkelingsgroepen. Of zoals het spreekwoord luidt: houd je vrienden nabij, en je vijanden nog nabijer. Het zal de taliban wellicht niet ontgaan zijn dat Twitter onlangs een belangrijke rol speelde in de Arabische revolutie. Het is immers een uiterst geschikt instrument gebleken voor de organisatie van massaprotesten. (TE)