Naam: Karl van den Broeck
Twitternaam: @kvdbroec
Twittert sinds: 23 maart 2011
Aantal volgers: 28
Volgt zelf: 0
Tweet: 'Een betaalmuur voor krantensites? Geef mij maar een echt leeskrediet!'

Waarom zit u op Twitter?
Karl van den Broeck: "Ik heb sinds kort een iPad, dat is wel handig als je twittert. Een bericht op Twitter kan door iedereen gelezen worden. Vroeger zette ik mijn artikels alleen maar op Facebook, waar bijvoorbeeld een 200-tal mensen je post ook echt aanklikken om het artikel te lezen. Ik heb een Twitter account aangemaakt om na verloop van tijd mijn artikels verder te kunnen verspreiden."

Wie volgt u?
Karl van den Broeck: "Nog niemand. Nee, sorry, als je zoals ik op een redactie zit waar het nieuws langs ramen en deuren en keldergaten komt binnengelopen, heb je een medium als Twitter niet nodig om het nieuws op te volgen. Als ik binnenkort mensen ga volgen, zullen dat waarschijnlijk gewoon mijn vrienden zijn."

"Ik kijk wel wat er op Twitter allemaal gezegd wordt over Knack, welke van onze artikels er op Twitter leven. En dan zie ik dat dit over het algemeen dezelfde dingen zijn die op andere kanalen ook veel besproken worden."

"Ik vind Twitter een schitterend medium omdat het ongefilterd is. Vandaag de dag zal geen regering haar volk nog in alle stilte kunnen uitmoorden. Ooggetuigen kunnen hun verslag, hoe kort dan ook, op Twitter zetten. Denk aan de bomaanslagen in Londen. De enige beelden die we toen hadden waren amateurbeelden van Youtube. Sociale media worden altijd maar belangrijker. Politici kunnen tegenwoordig ook niet meer zeggen dat ze verkeerd geciteerd worden, want ze zetten wat ze te zeggen hebben op Twitter. Maar als Twitteren echt kwetteren wordt, haak ik af." (NC) Volg Karl van den Broeck op Twitter

Volg Knack op Twitter

Naam: Karl van den Broeck Twitternaam: @kvdbroec Twittert sinds: 23 maart 2011 Aantal volgers: 28 Volgt zelf: 0 Tweet: 'Een betaalmuur voor krantensites? Geef mij maar een echt leeskrediet!' Waarom zit u op Twitter? Karl van den Broeck: "Ik heb sinds kort een iPad, dat is wel handig als je twittert. Een bericht op Twitter kan door iedereen gelezen worden. Vroeger zette ik mijn artikels alleen maar op Facebook, waar bijvoorbeeld een 200-tal mensen je post ook echt aanklikken om het artikel te lezen. Ik heb een Twitter account aangemaakt om na verloop van tijd mijn artikels verder te kunnen verspreiden." Wie volgt u? Karl van den Broeck: "Nog niemand. Nee, sorry, als je zoals ik op een redactie zit waar het nieuws langs ramen en deuren en keldergaten komt binnengelopen, heb je een medium als Twitter niet nodig om het nieuws op te volgen. Als ik binnenkort mensen ga volgen, zullen dat waarschijnlijk gewoon mijn vrienden zijn." "Ik kijk wel wat er op Twitter allemaal gezegd wordt over Knack, welke van onze artikels er op Twitter leven. En dan zie ik dat dit over het algemeen dezelfde dingen zijn die op andere kanalen ook veel besproken worden." "Ik vind Twitter een schitterend medium omdat het ongefilterd is. Vandaag de dag zal geen regering haar volk nog in alle stilte kunnen uitmoorden. Ooggetuigen kunnen hun verslag, hoe kort dan ook, op Twitter zetten. Denk aan de bomaanslagen in Londen. De enige beelden die we toen hadden waren amateurbeelden van Youtube. Sociale media worden altijd maar belangrijker. Politici kunnen tegenwoordig ook niet meer zeggen dat ze verkeerd geciteerd worden, want ze zetten wat ze te zeggen hebben op Twitter. Maar als Twitteren echt kwetteren wordt, haak ik af." (NC) Volg Karl van den Broeck op Twitter Volg Knack op Twitter