Microsoft heeft de gratis e-maildienst Hotmail voorzien van nieuwe beveiligingsmethodes. Gebruikers kunnen hun account nu koppelen aan een mobiel telefoonnummer en/of een 'vertrouwde' pc.

Iemand die zijn paswoord vergeten was of van wie het e-mailaccount gekraakt werd, kon tot nu toe bewijzen dat hij of zij de rechtmatige eigenaar was door middel van een geheime beveiligingsvraag en een alternatief e-mailadres.

Maar volgens Microsoft hadden die beveiligingsmethodes beperkingen. Zo zou slechts een vierde van de Hotmailgebruikers het antwoord op de zelf gekozen geheime vraag onthouden.

Nieuw

Daarom is nu ook mogelijk om een 'vertrouwde pc' te benoemen waarop het altijd mogelijk is om (een account terug te nemen door) het paswoord te herstellen.

Gebruikers kunnen daarnaast ook een mobiel telefoonnummer opgeven, waarnaar Hotmail een geheime code kan sturen. Die code kan worden gebruikt om het paswoord te herstellen.

De nieuwe beveiligingsmethodes worden niet automatisch geïnstalleerd. Hotmailgebruikers kunnen dat zelf doen via 'Opties' > 'Meer opties' > 'Persoonlijke gegevens bekijken en bewerken'.

(KVDA)

Microsoft heeft de gratis e-maildienst Hotmail voorzien van nieuwe beveiligingsmethodes. Gebruikers kunnen hun account nu koppelen aan een mobiel telefoonnummer en/of een 'vertrouwde' pc. Iemand die zijn paswoord vergeten was of van wie het e-mailaccount gekraakt werd, kon tot nu toe bewijzen dat hij of zij de rechtmatige eigenaar was door middel van een geheime beveiligingsvraag en een alternatief e-mailadres. Maar volgens Microsoft hadden die beveiligingsmethodes beperkingen. Zo zou slechts een vierde van de Hotmailgebruikers het antwoord op de zelf gekozen geheime vraag onthouden. Nieuw Daarom is nu ook mogelijk om een 'vertrouwde pc' te benoemen waarop het altijd mogelijk is om (een account terug te nemen door) het paswoord te herstellen. Gebruikers kunnen daarnaast ook een mobiel telefoonnummer opgeven, waarnaar Hotmail een geheime code kan sturen. Die code kan worden gebruikt om het paswoord te herstellen. De nieuwe beveiligingsmethodes worden niet automatisch geïnstalleerd. Hotmailgebruikers kunnen dat zelf doen via 'Opties' > 'Meer opties' > 'Persoonlijke gegevens bekijken en bewerken'.(KVDA)