Bekend op Twitter (deel 18)

Ze hebben niet meer dan 140 tekens nodig om zich uit te drukken. De ene brengt nieuws heet van de naald, de andere deelt gedachten die de moeite van het denken waard zijn. Nog een andere vertelt banale dingen over zichzelf of nog banalere dingen over anderen. Ze hebben één ding met elkaar gemeen: ze worden gevolgd. In een nieuwe reeks stelt Knack.be iedere dag een bekende Twitteraar voor. Vandaag Lisa Derycke.

Naam: Lisa Derycke

Twitternaam: @Leesa_

Twittert sinds: 23 december 2008

Aantal volgers: 1.080

Volgt zelf: 478

Tweet: "Finished my third and last track today for the upcoming June release. Happy and excited!" 26 april

Waarom twittert u? Lisa Derycke: "Zoals veel mensen ontdekte ik Twitter via een vriend. Ik studeer marketing en via Twitter kan ik op de hoogte blijven van nieuws uit mijn sector. En van weetjes op geekvlak (lacht). Ik ben ook dj en producer. Via Twitter kan ik gemakkelijk feedback krijgen op nieuwe tracks die ik maak."

"Ik gebruik Twitter inderdaad om mij als dj te promoten, maar je moet daar ook mee oppassen. Je kan een keertje tweeten dat je vanavond in Kortrijk speelt, maar als je dat vijf keer per dag doet gaan mensen je tweets zien als spam. Het is zoeken naar een evenwicht."

Wie volgt u zelf?

Lisa Derycke: "Ik volg bijna vijfhonderd mensen. Ik hou van twitteraars die grappig en gevat zijn, maar niet te veel tweeten. Sorry, maar wat jij vanmorgen op je boterham hebt gesmeerd, dat interesseert mij niet. Sam De Bruyn vind ik wel leuk (@Sam_O_Dj) en @lamazone. Maar ook @fakeplasticruby vind ik interessant."

Krijgt u veel respons op Twitter?

Lisa Derycke: "Vreemd genoeg wel. En op de simpelste dingen. Vorige week bijvoorbeeld, toen Samtex draaide in kortrijk, tweette ik: Kortrijk I love you. Daar is ongelooflijk veel respons op gekomen."

"Het leuke aan Twitter is dat mensen daar geen blad voor de mond nemen. Als ik een nieuwe track van me post, wil ik daar eerlijke feedback op. En dat vind ik op Twitter." (NC)

Naam: Lisa Derycke Twitternaam: @Leesa_ Twittert sinds: 23 december 2008 Aantal volgers: 1.080 Volgt zelf: 478 Tweet: "Finished my third and last track today for the upcoming June release. Happy and excited!" 26 april Waarom twittert u? Lisa Derycke: "Zoals veel mensen ontdekte ik Twitter via een vriend. Ik studeer marketing en via Twitter kan ik op de hoogte blijven van nieuws uit mijn sector. En van weetjes op geekvlak (lacht). Ik ben ook dj en producer. Via Twitter kan ik gemakkelijk feedback krijgen op nieuwe tracks die ik maak." "Ik gebruik Twitter inderdaad om mij als dj te promoten, maar je moet daar ook mee oppassen. Je kan een keertje tweeten dat je vanavond in Kortrijk speelt, maar als je dat vijf keer per dag doet gaan mensen je tweets zien als spam. Het is zoeken naar een evenwicht." Wie volgt u zelf?Lisa Derycke: "Ik volg bijna vijfhonderd mensen. Ik hou van twitteraars die grappig en gevat zijn, maar niet te veel tweeten. Sorry, maar wat jij vanmorgen op je boterham hebt gesmeerd, dat interesseert mij niet. Sam De Bruyn vind ik wel leuk (@Sam_O_Dj) en @lamazone. Maar ook @fakeplasticruby vind ik interessant." Krijgt u veel respons op Twitter?Lisa Derycke: "Vreemd genoeg wel. En op de simpelste dingen. Vorige week bijvoorbeeld, toen Samtex draaide in kortrijk, tweette ik: Kortrijk I love you. Daar is ongelooflijk veel respons op gekomen." "Het leuke aan Twitter is dat mensen daar geen blad voor de mond nemen. Als ik een nieuwe track van me post, wil ik daar eerlijke feedback op. En dat vind ik op Twitter." (NC)