In Nederland gebruikt bijna een kwart van de werknemers enkel nog maar sociale netwerksites om vacatures te zoeken. Dat blijkt uit een studie van Randstad Werkmonitor bij 810 werkende Nederlanders.

Volgens het onderzoek gaat 22 procent van de ondervraagden enkel nog maar via sociale netwerksites op zoek naar werk. Opvallend is dat 31 procent van hen laagopgeleid is.

De ondervraagden gebruiken sociale media ook om informatie op te zoeken. Als ze op sollicitatiegesprek gaan bijvoorbeeld, zoekt 40 procent op voorhand naar de werkgever op sociale media.

Iets meer dan de helft (59 procent) van hen verklaart niet altijd de informatie vertrouwen die dan gevonden wordt.

Vijftien procent van de werknemers gebruikt Twitter om met collega's te communiceren, in de plaats van e-mail. Bij de jonge werknemers is dit 24 procent.

Ambtenaren zijn minder aanwezig op sociale netwerksites: 51 procent van de ambtenaren heeft een profiel, in tegenstelling tot 75 procent van de werknemers in gewone bedrijven. (NC)

In Nederland gebruikt bijna een kwart van de werknemers enkel nog maar sociale netwerksites om vacatures te zoeken. Dat blijkt uit een studie van Randstad Werkmonitor bij 810 werkende Nederlanders. Volgens het onderzoek gaat 22 procent van de ondervraagden enkel nog maar via sociale netwerksites op zoek naar werk. Opvallend is dat 31 procent van hen laagopgeleid is. De ondervraagden gebruiken sociale media ook om informatie op te zoeken. Als ze op sollicitatiegesprek gaan bijvoorbeeld, zoekt 40 procent op voorhand naar de werkgever op sociale media. Iets meer dan de helft (59 procent) van hen verklaart niet altijd de informatie vertrouwen die dan gevonden wordt. Vijftien procent van de werknemers gebruikt Twitter om met collega's te communiceren, in de plaats van e-mail. Bij de jonge werknemers is dit 24 procent. Ambtenaren zijn minder aanwezig op sociale netwerksites: 51 procent van de ambtenaren heeft een profiel, in tegenstelling tot 75 procent van de werknemers in gewone bedrijven. (NC)