Amper enkele uren na de opening van de Mac App Store, de nieuwe online softwarewinkel voor Mac-computers van Apple, zijn hackers erin geslaagd de kopieerbeveiliging te kraken.

Internetpiraten ontdekten lekken in het systeem. Sinds vrijdag circuleren op het internet instructies om de programma's op verschillende manieren te downloaden zonder daarvoor te betalen.

Zo is het onder meer mogelijk om de kopieerbeveiliging van sommige betalende applicaties te omzeilen door enkele bestanden te vervangen met die van een gratis applicatie.

Met de Mac App Store wil Apple het succes van de verkoop van applicaties voor de iPhone en iPad ook naar haar andere technologieën overdragen.

De online winkel, die al een duizendtal gratis of betalende programma's telt, is momenteel alleen toegankelijk met het laatste besturingssysteem Mac OS X 10.6.6 "Snow Leopard".

Amper enkele uren na de opening van de Mac App Store, de nieuwe online softwarewinkel voor Mac-computers van Apple, zijn hackers erin geslaagd de kopieerbeveiliging te kraken. Internetpiraten ontdekten lekken in het systeem. Sinds vrijdag circuleren op het internet instructies om de programma's op verschillende manieren te downloaden zonder daarvoor te betalen. Zo is het onder meer mogelijk om de kopieerbeveiliging van sommige betalende applicaties te omzeilen door enkele bestanden te vervangen met die van een gratis applicatie. Met de Mac App Store wil Apple het succes van de verkoop van applicaties voor de iPhone en iPad ook naar haar andere technologieën overdragen. De online winkel, die al een duizendtal gratis of betalende programma's telt, is momenteel alleen toegankelijk met het laatste besturingssysteem Mac OS X 10.6.6 "Snow Leopard".