Het Amerikaanse informaticabedrijf IBM verbiedt zijn medewerkers om bepaalde software van Apple te gebruiken. Spraaktechnologie Siri is de persoonlijke assistente voor de iPhone.

Op de werkvloer van IBM zal Apple's Siri niet werken, omdat het uit het IBM-netwerk geweerd wordt. Niet enkel Siri wordt verbannen, ook andere cloud diensten zoals Dropbox en iCloud zijn niet meer toegankelijk.

Dataopslag

IBM-directeur Jeanette Horan vreest dat de ingesproken data ergens worden opgeslagen. Dat zegt ze in een interview met Technology Review, een magazine uitgegeven door het Instituut voor Technologie in Massachusetts (MIT). "We zijn gewoon uiterst voorzichtig. Het ligt in de aard van ons bedrijf", reageert Horan.

Technologiewebsite Wired.com zocht uit hoe de vork in de steel zit en geeft Horan gelijk. Siri zendt alles wat je zegt naar een groot gegevenscentrum in de Amerikaanse staat North Carolina.

De licentieovereenkomst van Apple zegt dat bij het gebruik van Siri of de Apple-dictafoon alle informatie wordt opgenomen en verstuurd naar Apple, waar alles wordt omgezet naar tekst.

Siri verzamelt ook nog andere informatie zoals de namen van contactpersonen. (SDG)

Het Amerikaanse informaticabedrijf IBM verbiedt zijn medewerkers om bepaalde software van Apple te gebruiken. Spraaktechnologie Siri is de persoonlijke assistente voor de iPhone. Op de werkvloer van IBM zal Apple's Siri niet werken, omdat het uit het IBM-netwerk geweerd wordt. Niet enkel Siri wordt verbannen, ook andere cloud diensten zoals Dropbox en iCloud zijn niet meer toegankelijk. Dataopslag IBM-directeur Jeanette Horan vreest dat de ingesproken data ergens worden opgeslagen. Dat zegt ze in een interview met Technology Review, een magazine uitgegeven door het Instituut voor Technologie in Massachusetts (MIT). "We zijn gewoon uiterst voorzichtig. Het ligt in de aard van ons bedrijf", reageert Horan. Technologiewebsite Wired.com zocht uit hoe de vork in de steel zit en geeft Horan gelijk. Siri zendt alles wat je zegt naar een groot gegevenscentrum in de Amerikaanse staat North Carolina. De licentieovereenkomst van Apple zegt dat bij het gebruik van Siri of de Apple-dictafoon alle informatie wordt opgenomen en verstuurd naar Apple, waar alles wordt omgezet naar tekst. Siri verzamelt ook nog andere informatie zoals de namen van contactpersonen. (SDG)