De groep hackers die zich Lulz Security (kortweg LulzSec) noemt, beweert te hebben ingebroken op de website van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. 'Tango down - cia.gov - for the lulz', liet de groep weten op Twitter.

De website was woensdag inderdaad niet bereikbaar, maar het is niet duidelijk of dat het gevolg was van een cyberaanval of van een te groot aantal gebruikers dat de site probeerde te bezoeken. Een CIA-woordvoerder zei aan CBS News dat de dienst de claim bekijkt, maar gaf verder geen commentaar.

Lulz Security raakte de voorbije weken bekend na het opeisen van cyberaanvallen tegen de bedrijven Sony en Nintendo. De groep beweert ook de Amerikaanse Senaat en de tv-zenders PBS en Fox te hebben aangevallen.

Woensdag kondigde Lulz Security ook aan dat het een telefoonlijn had geopend om ideeën te verzamelen voor potentiële doelwitten. (Belga/KVDA)

De groep hackers die zich Lulz Security (kortweg LulzSec) noemt, beweert te hebben ingebroken op de website van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. 'Tango down - cia.gov - for the lulz', liet de groep weten op Twitter. De website was woensdag inderdaad niet bereikbaar, maar het is niet duidelijk of dat het gevolg was van een cyberaanval of van een te groot aantal gebruikers dat de site probeerde te bezoeken. Een CIA-woordvoerder zei aan CBS News dat de dienst de claim bekijkt, maar gaf verder geen commentaar. Lulz Security raakte de voorbije weken bekend na het opeisen van cyberaanvallen tegen de bedrijven Sony en Nintendo. De groep beweert ook de Amerikaanse Senaat en de tv-zenders PBS en Fox te hebben aangevallen. Woensdag kondigde Lulz Security ook aan dat het een telefoonlijn had geopend om ideeën te verzamelen voor potentiële doelwitten. (Belga/KVDA)