Wifi loopt tegen zijn grenzen aan, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Twente. De standaardtechniek waarop wifi draait is verouderd. Zo kan het zijn dat een laptop verbonden is met een router, maar dat een andere router vanaf elders ook gaat proberen contact te maken met dezelfde laptop.

"Dat maakt de verbinding trager, want een groot deel van de bandbreedte wordt dan gebruikt voor iets wat niet nodig is, in plaats van dat er dataverkeer plaatsvindt. In feite gaat wifi ten onder aan zijn eigen succes", aldus onderzoeker Roel Schiphorst.

Een andere oorzaak voor het trage internet, is dat verzonden datapakketten botsen, doordat verschillende apparaten op dezelfde frequentie werken. "Maar op zich is het geen probleem als meerdere mensen op één netwerk zitten, het is meer de techniek die niet optimaal is", aldus Schiphorst. (Belga/TE)

Wifi loopt tegen zijn grenzen aan, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Twente. De standaardtechniek waarop wifi draait is verouderd. Zo kan het zijn dat een laptop verbonden is met een router, maar dat een andere router vanaf elders ook gaat proberen contact te maken met dezelfde laptop. "Dat maakt de verbinding trager, want een groot deel van de bandbreedte wordt dan gebruikt voor iets wat niet nodig is, in plaats van dat er dataverkeer plaatsvindt. In feite gaat wifi ten onder aan zijn eigen succes", aldus onderzoeker Roel Schiphorst. Een andere oorzaak voor het trage internet, is dat verzonden datapakketten botsen, doordat verschillende apparaten op dezelfde frequentie werken. "Maar op zich is het geen probleem als meerdere mensen op één netwerk zitten, het is meer de techniek die niet optimaal is", aldus Schiphorst. (Belga/TE)