De zaak kwam aan het licht nadat de Duitse overheid geïnteresseerd raakte in Street View, een webapplicatie van Google die landkaarten combineert met foto's van het straatbeeld.

Google stelde steevast dat de auto's van Street View enkel algemene informatie oppikten over de netwerken die ze kruisten, maar uit het Duitse onderzoek blijkt nu dat de wagens ook privacygevoelige data onderschepten. Het zou onder meer gaan om fragmenten van e-mails, foto's en websites die surfers bezochten.

Het internetbedrijf bood in een blog verontschuldigen aan. "Wij werken hard om uw vertrouwen te verdienen en beseffen dat we hier hebben gefaald", zei hoofdingenieur Alan Eustace.

Volgens Eustace had Google helemaal niet de bedoeling om die informatie op te pikken en is het euvel te verklaren door een fout bij het programmeren van de software. De operaties van Street View worden gestaakt tot het probleem is opgelost. De data worden uitgewist.

Rondom Street View werden al eerder privacybekommernissen geuit.

De zaak kwam aan het licht nadat de Duitse overheid geïnteresseerd raakte in Street View, een webapplicatie van Google die landkaarten combineert met foto's van het straatbeeld. Google stelde steevast dat de auto's van Street View enkel algemene informatie oppikten over de netwerken die ze kruisten, maar uit het Duitse onderzoek blijkt nu dat de wagens ook privacygevoelige data onderschepten. Het zou onder meer gaan om fragmenten van e-mails, foto's en websites die surfers bezochten. Het internetbedrijf bood in een blog verontschuldigen aan. "Wij werken hard om uw vertrouwen te verdienen en beseffen dat we hier hebben gefaald", zei hoofdingenieur Alan Eustace. Volgens Eustace had Google helemaal niet de bedoeling om die informatie op te pikken en is het euvel te verklaren door een fout bij het programmeren van de software. De operaties van Street View worden gestaakt tot het probleem is opgelost. De data worden uitgewist. Rondom Street View werden al eerder privacybekommernissen geuit.