Google België zegt dat het verzamelen van persoonlijke informatie van wifigebruikers onopzettelijk is gebeurd en belooft dat het de gegevens niet zal gebruiken.

De krant De Morgen onthulde donderdag dat de auto's die Google de Belgische straten op stuurde om beelden te maken voor zijn Street Viewtoepassing ook persoonlijke gegevens zoals e-mails en zelfs wachtwoorden van wifigebruikers verzamelden. Het federaal parket onderzoekt of het bedrijf zich schuldig maakte aan inbreuken op de privacywetgeving.

"We betreuren het onvrijwillig verzamelen van gegevens, afkomstig uit onbeveiligde wifi-netwerken. Zodra we realiseerden wat er gaande was, hebben we alle activiteiten van onze Street View-wagens afgebroken en de autoriteiten ingelicht", zegt Google België in een persbericht.

"We hebben die gegevens noch bekeken noch gebruikt voor producten of diensten van Google. We staan in contact met de Belgische autoriteiten en blijven beschikbaar voor al hun vragen". (Belga/KVDA)

Google België zegt dat het verzamelen van persoonlijke informatie van wifigebruikers onopzettelijk is gebeurd en belooft dat het de gegevens niet zal gebruiken. De krant De Morgen onthulde donderdag dat de auto's die Google de Belgische straten op stuurde om beelden te maken voor zijn Street Viewtoepassing ook persoonlijke gegevens zoals e-mails en zelfs wachtwoorden van wifigebruikers verzamelden. Het federaal parket onderzoekt of het bedrijf zich schuldig maakte aan inbreuken op de privacywetgeving. "We betreuren het onvrijwillig verzamelen van gegevens, afkomstig uit onbeveiligde wifi-netwerken. Zodra we realiseerden wat er gaande was, hebben we alle activiteiten van onze Street View-wagens afgebroken en de autoriteiten ingelicht", zegt Google België in een persbericht. "We hebben die gegevens noch bekeken noch gebruikt voor producten of diensten van Google. We staan in contact met de Belgische autoriteiten en blijven beschikbaar voor al hun vragen". (Belga/KVDA)