"Wij werken bij de geheime dienst niet in een kelder en lopen ook niet de hele dag met een oortje in. Ook files ontwijken met een blauw zwaailicht zit er niet in." Aan het woord is agent Aleph, een geheime agent uit Israël in zijn weblog.

Vier agenten houden sinds kort een weblog bij op de website van de Israëlische geheime dienst Shin Bet. De dienst hoopt door de blogs meer mensen te interesseren voor een baan bij Shin Bet, zo meldt de Britse openbare omroep BBC.

De agenten, van wie alleen de silhouetten te zien zijn, schrijven hoe ze werden gerekruteerd en wat hun dagelijkse werkzaamheden zijn. Ook beantwoorden ze vragen van lezers. De toon van de blogs is informeel en grappig.

Agent Chet, de enige vrouw van het viertal, legt uit dat ze voor deze job koos voor een betere balans tussen privé en werk. Er zijn delen van haar werk waar ze thuis niets kan over vertellen. Maar dat ervaart ze niet als een probleem.

Shin Bet is de binnenlandse veiligheidsdienst van Israël. De dienst is onder andere verantwoordelijk voor de beveiliging van Israëlische politici en het voorkomen van terroristische aanslagen in Israël. Wij kijken alvast vol spanning uit naar de weblog van de Belgische Staatsveiligheid.

"Wij werken bij de geheime dienst niet in een kelder en lopen ook niet de hele dag met een oortje in. Ook files ontwijken met een blauw zwaailicht zit er niet in." Aan het woord is agent Aleph, een geheime agent uit Israël in zijn weblog.Vier agenten houden sinds kort een weblog bij op de website van de Israëlische geheime dienst Shin Bet. De dienst hoopt door de blogs meer mensen te interesseren voor een baan bij Shin Bet, zo meldt de Britse openbare omroep BBC. De agenten, van wie alleen de silhouetten te zien zijn, schrijven hoe ze werden gerekruteerd en wat hun dagelijkse werkzaamheden zijn. Ook beantwoorden ze vragen van lezers. De toon van de blogs is informeel en grappig.Agent Chet, de enige vrouw van het viertal, legt uit dat ze voor deze job koos voor een betere balans tussen privé en werk. Er zijn delen van haar werk waar ze thuis niets kan over vertellen. Maar dat ervaart ze niet als een probleem.Shin Bet is de binnenlandse veiligheidsdienst van Israël. De dienst is onder andere verantwoordelijk voor de beveiliging van Israëlische politici en het voorkomen van terroristische aanslagen in Israël. Wij kijken alvast vol spanning uit naar de weblog van de Belgische Staatsveiligheid.