Bekend op Twitter (deel 15) Ze hebben niet meer dan 140 tekens nodig om zich uit te drukken. De ene brengt nieuws heet van de naald, de andere deelt gedachten die de moeite van het denken waard zijn. Nog een andere vertelt banale dingen over zichzelf of nog banalere dingen over anderen. Ze hebben één ding met elkaar gemeen: ze worden gevolgd. In een nieuwe reeks stelt Knack.be iedere dag een bekende Twitteraar voor. Vandaag Geert Noels.

Naam: Geert Noels
Twitternaam: @GeertNoels
Twittert sinds: 23 maart 2009
Aantal volgers: 7141
Volgt zelf: 277
Tweet: Beleggen is zoals autorijden: vrouwen doen het beter dan mannen, omdat ze voorzichtiger zijn #goforzero

Waarom twittert u?

Geert Noels: "Omdat Twitter een positief en een interactief medium is. Met positief wil ik zeggen dat je volgers en je community je vooruit helpen. Ze geven reflecties en ideeën. Met interactief bedoel ik dat je zelf mensen volgt die je interesseren, zo worden die mensen je antennes. Ze geven ook feedback op wat jij doet."

"Ik ben gedisciplineerd met Twitter bezig. Dat wil zeggen dat ik ook een soort etiquette toepas. Antwoorden op vragen bijvoorbeeld. Als je niet met een bepaalde discipline met Twitter omgaat, loopt het uit de hand. Dat is met alles zo: e-mail, telefoongebruik, noem maar op."

Wie volgt u zelf?
Geert Noels: "Ik volg mensen met een mening die iets kan toevoegen. Ik zie Twitter ook als een soort telex. Via Twitter vind ik vaak bronnen die ik op geen enkele andere manier zou tegenkomen. Ik heb ook al verschillende mensen leren kennen op Twitter, omdat ze veel antwoorden op wat ik schrijf."

"Een favoriete twitteraar heb ik niet. Iedereen die ik volg, volg ik met een reden. Twitter is een soort community, een gemeenschap. Je kan, vind ik, niet zeggen wie het interessantst is, het is het gezamenlijke palet dat het interessant maakt."

Krijgt u veel respons op Twitter?
Geert Noels: "Ja. En ik merk dat ik het meeste respons krijg als ik nieuws en duiding geef in een tweet. Ik weet dat dit voor veel mensen iets onoverkomelijk lijkt, duiding geven in 140 tekens, maar ik vind het een uitdaging. Twitter leert je kernachtig zijn. Als ik nu een column schrijf en hij is net iets te lang, dan denk ik: Hoe zou ik dat op Twitter schrijven? Als je veel tweet begin je te merken dat veel mensen veel beknopter zouden kunnen communiceren. Kernachtig dingen kunnen vertellen is altijd een voordeel, vind ik."
(NC) Volg Geert Noels op Twitter

Volg Knack op Twitter

Naam: Geert Noels Twitternaam: @GeertNoels Twittert sinds: 23 maart 2009 Aantal volgers: 7141 Volgt zelf: 277 Tweet: Beleggen is zoals autorijden: vrouwen doen het beter dan mannen, omdat ze voorzichtiger zijn #goforzero Waarom twittert u? Geert Noels: "Omdat Twitter een positief en een interactief medium is. Met positief wil ik zeggen dat je volgers en je community je vooruit helpen. Ze geven reflecties en ideeën. Met interactief bedoel ik dat je zelf mensen volgt die je interesseren, zo worden die mensen je antennes. Ze geven ook feedback op wat jij doet." "Ik ben gedisciplineerd met Twitter bezig. Dat wil zeggen dat ik ook een soort etiquette toepas. Antwoorden op vragen bijvoorbeeld. Als je niet met een bepaalde discipline met Twitter omgaat, loopt het uit de hand. Dat is met alles zo: e-mail, telefoongebruik, noem maar op." Wie volgt u zelf? Geert Noels: "Ik volg mensen met een mening die iets kan toevoegen. Ik zie Twitter ook als een soort telex. Via Twitter vind ik vaak bronnen die ik op geen enkele andere manier zou tegenkomen. Ik heb ook al verschillende mensen leren kennen op Twitter, omdat ze veel antwoorden op wat ik schrijf." "Een favoriete twitteraar heb ik niet. Iedereen die ik volg, volg ik met een reden. Twitter is een soort community, een gemeenschap. Je kan, vind ik, niet zeggen wie het interessantst is, het is het gezamenlijke palet dat het interessant maakt."Krijgt u veel respons op Twitter? Geert Noels: "Ja. En ik merk dat ik het meeste respons krijg als ik nieuws en duiding geef in een tweet. Ik weet dat dit voor veel mensen iets onoverkomelijk lijkt, duiding geven in 140 tekens, maar ik vind het een uitdaging. Twitter leert je kernachtig zijn. Als ik nu een column schrijf en hij is net iets te lang, dan denk ik: Hoe zou ik dat op Twitter schrijven? Als je veel tweet begin je te merken dat veel mensen veel beknopter zouden kunnen communiceren. Kernachtig dingen kunnen vertellen is altijd een voordeel, vind ik."(NC) Volg Geert Noels op Twitter Volg Knack op Twitter