Itella, het overheidsbedrijf dat instaat voor de postdienst in Finland, gaat brieven beginnen openen en inscannen om ze daarna via e-mail te versturen.

Het gaat om een experiment waarbij vrijwilligers een e-mail of een sms zullen krijgen vanaf het moment dat hun post beschikbaar is op een postrekening.

De postdienst zal de brieven voor hen openmaken, inscannen en in een pdf-formaat doorsturen. Hiermee wil Itella het volume post, de kosten en de vervuilende uitstoot reduceren.

De werknemers mogen de post niet lezen en zijn gebonden aan een strikte verantwoordelijkheid. "De sterk geautomatiseerde omzetting van brieven naar elektronische documenten zal gebeuren in speciale en beveiligde ruimten", garandeert Tommi Tikka, de directeur ontwikkeling van de postdienst.

Experiment

Hij wijst er nog op dat het enkel gaat om een experiment. "We weten nog niet of we de lessen die we hier uit trekken aan het einde van het jaar breder zullen kunnen gebruiken", aldus Tikka.

Itella, het overheidsbedrijf dat instaat voor de postdienst in Finland, gaat brieven beginnen openen en inscannen om ze daarna via e-mail te versturen. Het gaat om een experiment waarbij vrijwilligers een e-mail of een sms zullen krijgen vanaf het moment dat hun post beschikbaar is op een postrekening. De postdienst zal de brieven voor hen openmaken, inscannen en in een pdf-formaat doorsturen. Hiermee wil Itella het volume post, de kosten en de vervuilende uitstoot reduceren. De werknemers mogen de post niet lezen en zijn gebonden aan een strikte verantwoordelijkheid. "De sterk geautomatiseerde omzetting van brieven naar elektronische documenten zal gebeuren in speciale en beveiligde ruimten", garandeert Tommi Tikka, de directeur ontwikkeling van de postdienst. Experiment Hij wijst er nog op dat het enkel gaat om een experiment. "We weten nog niet of we de lessen die we hier uit trekken aan het einde van het jaar breder zullen kunnen gebruiken", aldus Tikka.