"Zeggen dat een Facebookpagina privé is, is flauwe kul." Dat heeft professor emeritus Arbeidsrecht Roger Blanpain gezegd in een reactie op een uitspraak van de Leuvense arbeidsrechtbank. Die oordeelde dat een 50-jarige manager die bij het Leuvense technologiebedrijf Option was ontslagen omdat hij op zijn Facebookpagina kritiek leverde op zijn werkgever, geen opzegvergoeding hoeft te krijgen.

Opzegvergoeding

Kaderlid en aandeelhouder Dirk D. uit Leefdaal postte meermaals kritische en sceptische berichten over zijn werkgever op zijn Facebookpagina. De manager werd om dringende reden aan de deur gezet, waarna hij bij de arbeidsrechtbank een opzegvergoeding van 60.000 euro eiste.

Buitenspel

De rechter ging daar niet op in en vond dat de man zichzelf buitenspel had gezet met zijn uitlatingen op de sociaalnetwerksite. Volgens het ontslagen kaderlid waren zijn berichten op de socialenetwerksite privé.

Eerbied

"Flauwe kul", reageert professor Blanpain. "Facebook is een publieke aangelegenheid en wat men op het internet zet is publiek. Een werknemer is achting en eerbied verschuldigd aan zijn of haar werkgever, en dit kan dan ook zeker en vast een reden zijn voor onmiddellijk ontslag", aldus Blanpain. (Belga/EE)

"Zeggen dat een Facebookpagina privé is, is flauwe kul." Dat heeft professor emeritus Arbeidsrecht Roger Blanpain gezegd in een reactie op een uitspraak van de Leuvense arbeidsrechtbank. Die oordeelde dat een 50-jarige manager die bij het Leuvense technologiebedrijf Option was ontslagen omdat hij op zijn Facebookpagina kritiek leverde op zijn werkgever, geen opzegvergoeding hoeft te krijgen. Opzegvergoeding Kaderlid en aandeelhouder Dirk D. uit Leefdaal postte meermaals kritische en sceptische berichten over zijn werkgever op zijn Facebookpagina. De manager werd om dringende reden aan de deur gezet, waarna hij bij de arbeidsrechtbank een opzegvergoeding van 60.000 euro eiste. Buitenspel De rechter ging daar niet op in en vond dat de man zichzelf buitenspel had gezet met zijn uitlatingen op de sociaalnetwerksite. Volgens het ontslagen kaderlid waren zijn berichten op de socialenetwerksite privé.Eerbied "Flauwe kul", reageert professor Blanpain. "Facebook is een publieke aangelegenheid en wat men op het internet zet is publiek. Een werknemer is achting en eerbied verschuldigd aan zijn of haar werkgever, en dit kan dan ook zeker en vast een reden zijn voor onmiddellijk ontslag", aldus Blanpain. (Belga/EE)