Facebook zou aan een eigen browser werken. Dat leiden internetexperts af uit de vacaturelijst van de sociale netwerksite.Wie tussen de vacatures kijkt op Facebook, ziet staan dat voor het kantoor in Seattle volgende functie open staat: 'Software Engineer, Desktop Software'. Dat wil zeggen dat ze mensen zoeken die computerprogramma's kunnen maken.

Het meest logische programma dat het sociale netwerk zou kunnen maken, is een eigen browser, net zoals Google dat doet met Chrome. Het voordeel voor Facebook is dat ze op deze manier zich volledig kunnen integreren in het internetgebruik van hun leden. Mail-alerts, zoekresultaten laten verschijnen in je nieuwsfeed en dingen delen zonder dat je naar de website zelf moet gaan.

Facebook introduceerde enkele weken geleden ook een nieuw mailsysteem. Vanaf nu zijn gebruikers in staat om e-mails te versturen met hun Facebook-account. Ook naar gewone e-mailadressen.

Het bedrijf gaat dus duidelijk de concurrentie aan met Google en Windows. Een eigen browser zou gewoon een logische volgende stap zijn, aldus technologiewebsite Techcrunch. (NC)

Facebook zou aan een eigen browser werken. Dat leiden internetexperts af uit de vacaturelijst van de sociale netwerksite.Wie tussen de vacatures kijkt op Facebook, ziet staan dat voor het kantoor in Seattle volgende functie open staat: 'Software Engineer, Desktop Software'. Dat wil zeggen dat ze mensen zoeken die computerprogramma's kunnen maken. Het meest logische programma dat het sociale netwerk zou kunnen maken, is een eigen browser, net zoals Google dat doet met Chrome. Het voordeel voor Facebook is dat ze op deze manier zich volledig kunnen integreren in het internetgebruik van hun leden. Mail-alerts, zoekresultaten laten verschijnen in je nieuwsfeed en dingen delen zonder dat je naar de website zelf moet gaan. Facebook introduceerde enkele weken geleden ook een nieuw mailsysteem. Vanaf nu zijn gebruikers in staat om e-mails te versturen met hun Facebook-account. Ook naar gewone e-mailadressen. Het bedrijf gaat dus duidelijk de concurrentie aan met Google en Windows. Een eigen browser zou gewoon een logische volgende stap zijn, aldus technologiewebsite Techcrunch. (NC)