Een jaar na de lancering van Windows 7 draaien in België en Luxemburg 1,5 miljoen pc's op het jongste besturingssysteem van Microsoft. Wereldwijd zijn intussen meer dan 200 miljoen licenties verkocht.

Windows 7 is daarmee het snelst verkopende besturingssysteem ooit, maakte Microsoft donderdag bekend.

Eén op vier

De 1,5 miljoen licenties zijn goed voor 1 miljoen consumenten en 500.000 door bedrijven aangekochte licenties.

Een en ander betekent dat op dit ogenblik bijna een op de vier (24 procent) pc's in België op Windows 7 draait. Ter vergelijking: nog 3 miljoen Belgische pc's maken gebruik van Windows XP of Vista.

Nederlands- en Franstaligen

Opvallend is het onevenwicht tussen Nederlandstaligen en Franstaligen bij het gebruik van de besturingssystemen, aldus Microsoft.

Zo wordt Windows 7 gebruikt door 32 procent van de Nederlandstaligen en 15 procent van de Franstaligen. Bij Vista is dat 27 procent Nederlandstaligen en 10 procent Franstaligen en bij XP 39 procent Nederlandstaligen en 71 procent Franstaligen.

Een jaar na de lancering van Windows 7 draaien in België en Luxemburg 1,5 miljoen pc's op het jongste besturingssysteem van Microsoft. Wereldwijd zijn intussen meer dan 200 miljoen licenties verkocht. Windows 7 is daarmee het snelst verkopende besturingssysteem ooit, maakte Microsoft donderdag bekend. Eén op vier De 1,5 miljoen licenties zijn goed voor 1 miljoen consumenten en 500.000 door bedrijven aangekochte licenties. Een en ander betekent dat op dit ogenblik bijna een op de vier (24 procent) pc's in België op Windows 7 draait. Ter vergelijking: nog 3 miljoen Belgische pc's maken gebruik van Windows XP of Vista. Nederlands- en Franstaligen Opvallend is het onevenwicht tussen Nederlandstaligen en Franstaligen bij het gebruik van de besturingssystemen, aldus Microsoft. Zo wordt Windows 7 gebruikt door 32 procent van de Nederlandstaligen en 15 procent van de Franstaligen. Bij Vista is dat 27 procent Nederlandstaligen en 10 procent Franstaligen en bij XP 39 procent Nederlandstaligen en 71 procent Franstaligen.