Negen procent van de Belgische internetgebruikers surft met zijn mobiele telefoon naar sociale netwerksites. Dat is veel minder dan het wereldwijde gemiddelde.

Wereldwijd ligt het percentage op 26 procent en dat is ook het West-Europese gemiddelde. Dat blijkt uit een online enquête van InSites bij 2.800 respondenten in veertien landen. InSites wijt de achterstand van België aan de hoge prijzen voor het gebruik van de gsm in ons land.

Azië en Noord-Amerika zijn absolute koplopers in surfen met de gsm. Mobiele gebruikers lijken actiever te zijn in het plaatsen van berichten en foto's op hun profielpagina.

Uit de enquête blijkt ook dat surfers die sociale netwerken raadplegen met hun mobiele telefoon, gemiddeld drie keer per dag inloggen op hun profiel. Bij personen zonder mobiele toegang is dat de helft minder.

Facebook verboden

Volgens InSites is het gebruik van het populairste sociale netwerk Facebook verboden in twintig procent van de Belgische bedrijven.

Negen procent van de Belgische internetgebruikers surft met zijn mobiele telefoon naar sociale netwerksites. Dat is veel minder dan het wereldwijde gemiddelde. Wereldwijd ligt het percentage op 26 procent en dat is ook het West-Europese gemiddelde. Dat blijkt uit een online enquête van InSites bij 2.800 respondenten in veertien landen. InSites wijt de achterstand van België aan de hoge prijzen voor het gebruik van de gsm in ons land. Azië en Noord-Amerika zijn absolute koplopers in surfen met de gsm. Mobiele gebruikers lijken actiever te zijn in het plaatsen van berichten en foto's op hun profielpagina. Uit de enquête blijkt ook dat surfers die sociale netwerken raadplegen met hun mobiele telefoon, gemiddeld drie keer per dag inloggen op hun profiel. Bij personen zonder mobiele toegang is dat de helft minder. Facebook verboden Volgens InSites is het gebruik van het populairste sociale netwerk Facebook verboden in twintig procent van de Belgische bedrijven.