Bekend op Twitter (deel 20) Ze hebben niet meer dan 140 tekens nodig om zich uit te drukken. De ene brengt nieuws heet van de naald, de andere deelt gedachten die de moeite van het denken waard zijn. Nog een andere vertelt banale dingen over zichzelf of nog banalere dingen over anderen. Ze hebben één ding met elkaar gemeen: ze worden gevolgd. In een nieuwe reeks stelt Knack.be iedere dag een bekende Twitteraar voor. Vandaag Bruno Peeters.

Naam: Bruno Peeters
Twitternaam: @BVLG Twittert sinds: 12 april 2007
Aantal volgers: 1.430
Volgt zelf: 683
Tweet: 'En als we nu van het vormen van de regering een TV-programma zouden maken?' 20 April

Bruno Peeters: "Ik werk bij een bank, dus wat op mijn blog en op mijn Twitter komt is puur persoonlijk. Daarom koos ik ook voor de naam BVLG. In het begin wilde ik niet dat de lezers van mijn blog de link konden leggen met mijn werk, omdat ik nog niet wist welke kant ik opwilde met mijn blog."

"Toen ik mijn blog nog maar net had, zag ik eens een lijst met de populairste bloggers. Ik dacht: wat als we deze lijst nu eens van andere criteria zouden laten afhangen? En mijn nieuwe hobby was geboren. Nu zie ik mijn taak erin om duidelijkheid te verschaffen in de cijfers die je overal over internet vindt."

"Twitter maakt inderdaad niet bekend hoeveel gebruikers het heeft, maar je kan wel een beetje onderzoek doen. De 'bio' die elke gebruiker invult, bevat vaak een lokatie, bijvoorbeeld Gent. Of een link die op 'be' eindigt, of coördinaten. Al deze dingen staan me toe te concluderen dat deze persoon uit België komt. Al deze accounts opgeteld geeft een goede schatting van hoeveel Belgen op Twitter zijn."

Waarom twittert u? Bruno Peeters: "Dat is een gevolg van het me-too-effect. Ik blogde al langer, en via het bloggen ben ik als het ware in Twitter gezogen. Mijn blog heb ik eigenlijk om dezelfde reden aangemaakt."

"Omdat ik in het begin niet goed wist wat Twitter was, heb ik enkel de initialen van mijn voornamen genomen: BVLG. Ook op andere sociale netwerken probeer ik telkens de naam BVLG te gebruiken."

Wie volgt u zelf? Bruno Peeters: "Interessante bloggers van het eerste uur zoals Bart De Waele (@netlash) en Clo Willaerts (@bnox). Maar ook mensen met wie ik communiceer of mensen met wie ik in een discussie terechtkom. Vroeger volgde ik iedereen terug die mij volgde, maar dat gaat nu niet meer. Als mensen regelmatig reageren op wat ik schrijf met nuttige opmerkingen, zal ik hen wel nog steeds volgen."

Krijgt u veel respons op Twitter?

Bruno Peeters: "Daar heb ik nog een grappige anekdote over. Mijn vrouw heeft ook een twitteraccount en zocht laatst vakantietips. Ze heeft één reactie gekregen op haar oproep, en dan nog van een goede kennis. Enkele weken later zocht ik een plekje om te gaan eten in Antwerpen. Nog geen uur later had ik 30 reacties. Hoe meer je investeert in Twitter, hoe meer je ervan terug krijgt. Dat is de conclusie een beetje (lacht)." (NC) Volg Bruno Peeters op Twitter

Volg Knack op Twitter

Naam: Bruno Peeters Twitternaam: @BVLG Twittert sinds: 12 april 2007 Aantal volgers: 1.430 Volgt zelf: 683 Tweet: 'En als we nu van het vormen van de regering een TV-programma zouden maken?' 20 April Bruno Peeters: "Ik werk bij een bank, dus wat op mijn blog en op mijn Twitter komt is puur persoonlijk. Daarom koos ik ook voor de naam BVLG. In het begin wilde ik niet dat de lezers van mijn blog de link konden leggen met mijn werk, omdat ik nog niet wist welke kant ik opwilde met mijn blog." "Toen ik mijn blog nog maar net had, zag ik eens een lijst met de populairste bloggers. Ik dacht: wat als we deze lijst nu eens van andere criteria zouden laten afhangen? En mijn nieuwe hobby was geboren. Nu zie ik mijn taak erin om duidelijkheid te verschaffen in de cijfers die je overal over internet vindt." "Twitter maakt inderdaad niet bekend hoeveel gebruikers het heeft, maar je kan wel een beetje onderzoek doen. De 'bio' die elke gebruiker invult, bevat vaak een lokatie, bijvoorbeeld Gent. Of een link die op 'be' eindigt, of coördinaten. Al deze dingen staan me toe te concluderen dat deze persoon uit België komt. Al deze accounts opgeteld geeft een goede schatting van hoeveel Belgen op Twitter zijn." Waarom twittert u? Bruno Peeters: "Dat is een gevolg van het me-too-effect. Ik blogde al langer, en via het bloggen ben ik als het ware in Twitter gezogen. Mijn blog heb ik eigenlijk om dezelfde reden aangemaakt." "Omdat ik in het begin niet goed wist wat Twitter was, heb ik enkel de initialen van mijn voornamen genomen: BVLG. Ook op andere sociale netwerken probeer ik telkens de naam BVLG te gebruiken." Wie volgt u zelf? Bruno Peeters: "Interessante bloggers van het eerste uur zoals Bart De Waele (@netlash) en Clo Willaerts (@bnox). Maar ook mensen met wie ik communiceer of mensen met wie ik in een discussie terechtkom. Vroeger volgde ik iedereen terug die mij volgde, maar dat gaat nu niet meer. Als mensen regelmatig reageren op wat ik schrijf met nuttige opmerkingen, zal ik hen wel nog steeds volgen."Krijgt u veel respons op Twitter? Bruno Peeters: "Daar heb ik nog een grappige anekdote over. Mijn vrouw heeft ook een twitteraccount en zocht laatst vakantietips. Ze heeft één reactie gekregen op haar oproep, en dan nog van een goede kennis. Enkele weken later zocht ik een plekje om te gaan eten in Antwerpen. Nog geen uur later had ik 30 reacties. Hoe meer je investeert in Twitter, hoe meer je ervan terug krijgt. Dat is de conclusie een beetje (lacht)." (NC) Volg Bruno Peeters op Twitter Volg Knack op Twitter