Eén week nadat de muziek van The Beatles beschikbaar werd gesteld op iTunes, zijn wereldwijd al twee miljoen nummers en 450.000 albums van hen gedownload via de muziekwinkel van Apple.

Dat meldt het magazine Billboard. Het best verkochte album is 'Abbey Road', het best verkochte nummer 'Here comes the Sun'.

Ook andere klassiekers zoals de 'White Album' en 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' doen het goed.

Conflict

De muziek van The Beatles wordt sinds vorige week aangeboden door iTunes. De Fab Four en hun entourage lagen decennialang in conflict met de Californische computerfabrikant omdat het platenlabel van de band uit Liverpool ook Apple heet.

Ook de prijs van de nummers en de bijhorende auteursrechten vormden een splijtzwam.

De songs worden even duur als hedendaagse nummers die worden aangeboden op iTunes. Een afzonderlijke song kost 1,29 euro en een volledig album 12,99. De volledige set met de geremasterde platen kan worden gedownload voor 149 euro.

Eén week nadat de muziek van The Beatles beschikbaar werd gesteld op iTunes, zijn wereldwijd al twee miljoen nummers en 450.000 albums van hen gedownload via de muziekwinkel van Apple. Dat meldt het magazine Billboard. Het best verkochte album is 'Abbey Road', het best verkochte nummer 'Here comes the Sun'. Ook andere klassiekers zoals de 'White Album' en 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' doen het goed. Conflict De muziek van The Beatles wordt sinds vorige week aangeboden door iTunes. De Fab Four en hun entourage lagen decennialang in conflict met de Californische computerfabrikant omdat het platenlabel van de band uit Liverpool ook Apple heet. Ook de prijs van de nummers en de bijhorende auteursrechten vormden een splijtzwam. De songs worden even duur als hedendaagse nummers die worden aangeboden op iTunes. Een afzonderlijke song kost 1,29 euro en een volledig album 12,99. De volledige set met de geremasterde platen kan worden gedownload voor 149 euro.