De drie partijen hebben samengewerkt en presenteren nu zogeheten 'stereoscopische' 3D-filmpjes op hun website.

Bij stereoscopische 3D worden de beelden voor je linker- en je rechteroog apart getoond. Een 3D-bril brengt de beelden dan weer samen, waardoor er diepgang ontstaat.

Voorlopig kun je de beelden enkel nog maar bekijken in Firefox 4, met een brilletje en als je een grafische kaart van NVIDIA hebt, maar in de toekomst zou dat eenvoudiger moeten.

3D op YouTube is niet helemaal nieuw: sinds 2009 experimenteert de site hier al mee. Ondertussen staan er al bijna 6000 3D-filmpjes online. Maar nu is het de eerste keer dat je op het web naar 3D kan kijken in full HD en met het volledige kleurenpakket. (NC)
Een introductiefilmpje vind je hier.

De drie partijen hebben samengewerkt en presenteren nu zogeheten 'stereoscopische' 3D-filmpjes op hun website. Bij stereoscopische 3D worden de beelden voor je linker- en je rechteroog apart getoond. Een 3D-bril brengt de beelden dan weer samen, waardoor er diepgang ontstaat. Voorlopig kun je de beelden enkel nog maar bekijken in Firefox 4, met een brilletje en als je een grafische kaart van NVIDIA hebt, maar in de toekomst zou dat eenvoudiger moeten. 3D op YouTube is niet helemaal nieuw: sinds 2009 experimenteert de site hier al mee. Ondertussen staan er al bijna 6000 3D-filmpjes online. Maar nu is het de eerste keer dat je op het web naar 3D kan kijken in full HD en met het volledige kleurenpakket. (NC) Een introductiefilmpje vind je hier.