Beste Karl,

Met veel interesse lezen we hier bij JIM Uw opiniestuk over het derde VRT net, de 'jongerenzender' van de openbare omroep waar U een duidelijk voorstander van bent.

U zal het ons niet kwalijk nemen dat wij een duidelijke beleefdheidsvorm in ons schrijven hanteren. Respect voor de ouderen is ons namelijk niet vreemd bij JIM.

Want, uit Uw opinie blijkt dat U al lang niet meer weet wat jongeren anno 2011 bezighoudt.

U noemt JIM TV bij naam en toenaam in Uw stuk maar het blijkt dat het minstens 8 jaar geleden is dat U nog eens keek.

JIM TV is jaren geleden JIM geworden en is al lang niet meer uitsluitend een TV zender maar een breed jongerenplatform dat zowel op televisie, het internet als met eigen evenementen midden tussen de jongeren staat.

En waarom mijnheer? Omdat jongeren ons dit vroegen...
In tegenstelling tot U zelve hebben wij de afgelopen jaren ons oor te luisteren gelegd bij de jongeren zelf.

Omdat wij het belangrijk vinden om van hen te horen wat hun hun angsten en dromen zijn, hoe ze naar de toekomst kijken en hoe ze zich in de huidige wereld staande kunnen houden.
Ook hun verwachtingen naar ons als jongerenmerk willen we kennen.

Deze dialoog met jongeren doen we op een continue basis, niet enkel met onderzoeken maar ook letterlijk via onze liveshow FUZZ! waar interactie met jongeren key is en door de constante interactie van onze jonge medewerkers met hun kijkers.

U heeft waarschijnlijk de recente, 2 uur durende uitzending gemist waarin 12 jongeren vertelden over hun leven?

Net zoals U ook het programma gemist heeft waarin een JIM presentator naar Benin trok samen met een aantal Vlaamse jongeren?

U zal waarschijnlijk ook nooit gehoord hebben van My Set Rules?
Nochtans krijgen jonge DJ talenten hierin een platform om hun skills te tonen aan heel Vlaanderen.

Oh ja, dat JIM kwalitatieve Engelse fictie zoals Misfits, The Inbetweeners en Skins brengt of de topreeks Californication is U ook ontgaan, durven we vermoeden.

Of dat U een uitgebreide verslaggeving van 18 festivals kan zien deze zomer, een toch meer dan aanvaarde vorm van cultuur, dat wist U ook niet?

Waarde Karl, hoog tijd om nog eens onder de jongeren te komen.
Praat eens met hen en U zal merken, een derde VRT net, een 'Studio Brussel op TV' is niet nodig.

Door het marktverstorende effect van zo'n zender wordt het voor ons als JIM namelijk erg moeilijk om de bovenstaande dingen te blijven doen.

Hoogachtend,

Luc Van Laer en Els Vercauteren, Station Managers JIM

Beste Karl, Met veel interesse lezen we hier bij JIM Uw opiniestuk over het derde VRT net, de 'jongerenzender' van de openbare omroep waar U een duidelijk voorstander van bent. U zal het ons niet kwalijk nemen dat wij een duidelijke beleefdheidsvorm in ons schrijven hanteren. Respect voor de ouderen is ons namelijk niet vreemd bij JIM. Want, uit Uw opinie blijkt dat U al lang niet meer weet wat jongeren anno 2011 bezighoudt. U noemt JIM TV bij naam en toenaam in Uw stuk maar het blijkt dat het minstens 8 jaar geleden is dat U nog eens keek. JIM TV is jaren geleden JIM geworden en is al lang niet meer uitsluitend een TV zender maar een breed jongerenplatform dat zowel op televisie, het internet als met eigen evenementen midden tussen de jongeren staat. En waarom mijnheer? Omdat jongeren ons dit vroegen... In tegenstelling tot U zelve hebben wij de afgelopen jaren ons oor te luisteren gelegd bij de jongeren zelf. Omdat wij het belangrijk vinden om van hen te horen wat hun hun angsten en dromen zijn, hoe ze naar de toekomst kijken en hoe ze zich in de huidige wereld staande kunnen houden. Ook hun verwachtingen naar ons als jongerenmerk willen we kennen. Deze dialoog met jongeren doen we op een continue basis, niet enkel met onderzoeken maar ook letterlijk via onze liveshow FUZZ! waar interactie met jongeren key is en door de constante interactie van onze jonge medewerkers met hun kijkers. U heeft waarschijnlijk de recente, 2 uur durende uitzending gemist waarin 12 jongeren vertelden over hun leven? Net zoals U ook het programma gemist heeft waarin een JIM presentator naar Benin trok samen met een aantal Vlaamse jongeren? U zal waarschijnlijk ook nooit gehoord hebben van My Set Rules? Nochtans krijgen jonge DJ talenten hierin een platform om hun skills te tonen aan heel Vlaanderen. Oh ja, dat JIM kwalitatieve Engelse fictie zoals Misfits, The Inbetweeners en Skins brengt of de topreeks Californication is U ook ontgaan, durven we vermoeden. Of dat U een uitgebreide verslaggeving van 18 festivals kan zien deze zomer, een toch meer dan aanvaarde vorm van cultuur, dat wist U ook niet? Waarde Karl, hoog tijd om nog eens onder de jongeren te komen. Praat eens met hen en U zal merken, een derde VRT net, een 'Studio Brussel op TV' is niet nodig. Door het marktverstorende effect van zo'n zender wordt het voor ons als JIM namelijk erg moeilijk om de bovenstaande dingen te blijven doen. Hoogachtend, Luc Van Laer en Els Vercauteren, Station Managers JIM