Koen Meulenaere

Racing Genk

Koen Meulenaere Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack

Hoe ze met geld omgaan in de voetbalwereld, dat valt niet uit te leggen.

Overtreft de manier waarop de Gemeentelijke Holding, het bestuur van Dexia, en de penningmeesters van het ACW de zuurverdiende centen van hun mensen beheren: ze nemen ze mee naar de pier van Blankenberge en gooien ze daar in zee.

Nu heeft Racing Genk weer naar schatting een miljoen euro zo maar verkwist. Wie, bij zijn verstand, geeft nu aan een trainer die de ene zware nederlaag na de andere slikt een contractverlenging? Tot en met 2014 nog wel.

Dat de slechte resultaten de schuld van Mario Been zijn, zal niemand beweren. Al geeft Racing Genk ook niet de indruk tactisch uitzonderlijk sterk in elkaar te steken, om het beleefd uit te drukken. Maar dat de trainer het gelag moet betalen als de resultaten slecht blijven, dat is nu eenmaal de wet van het voetbal. Dwaze lex, sed lex. Zoals ze op de VRT ook over Alex Puissant vertellen. Dat Genk dan moet uitbetalen, dat is dan weer de wet van Aad de Mos. Dura Aad, sed Aad. Maar dat het daar uit vrije wil een miljoen euro bovenop legt, dat is voer voor de psychiater. Of voor Paul De Grauwe, wie anders kan zoiets nog verklaren?

Er is maar één man die op dit moment een contractverlenging verdient bij Genk omdat hij week na week zijn onmisbare waarde voor de ploeg bewijst: David Hubert.

Koen Meulenaere

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content