Racing Genk

© BELGAIMAGE

Een zeer mooie club, een prachtig stadion en een zeer groot budget, maar telkens loopt het fout. Een typisch Limburgs probleem? Met de kwaliteit in de kern moet je normaal play-off 1 halen, maar dat is niet zeker.

Albert Stuivenberg speelde nochtans op zekerheid, zelfs op freakcontrole à la Louis van Gaal. Dubbele bezetting op elke positie. Dat wil zeggen: gedeeld budget, gedeelde (verminderde) kwaliteit. Je hebt bijvoorbeeld op de 3 Aidoo en Brabec, op de 7 Buffel en Benson… Bovendien heb je met die dubbele bezetting ook de jeugd buitenspel gezet. Er komt maar niets over van deze ‘ongelooflijke belangrijke investering’ in de jeugd.

Wat is de oplossing? Kiezen voor een belangrijk budget in kwaliteit. Bijvoorbeeld voor Depoitre in plaats van voor Samatta en Ingvartson samen. In geval van een blessure heb je de jeugd als joker. Bijvoorbeeld Bryan Heynen doet het goed (ook het enige echte jeugdproduct). Ik reken Schrijvers en Trossard niet mee, zij zijn lange tijd ontbolsterd buiten de club en behoren dus niet tot de verdienste van de club. Het is dus zo klaar als een klontje: investeren in topkwaliteit (in een beperkte kern) volgens uw budget. En bij een blessure: de jeugd brengen. Maar beperkt en met de nodige recuperatie én evaluatie. Dat hoeft geen uitleg. Zij zijn tegenwoordig vlug op hol geslagen door de schuld van hun manager.

En nu het belangrijkste: KRC Genk is al fel benadeeld geweest in de beoordeling door de scheidsrechters. Je kunt er niet naast kijken. Spelmaker Pozuelo mag duizendmaal ongestraft onderuit getrapt worden in de aanloopzone naar een geslaagde aanval. De videoref is nefast voor KRC Genk. Een goede raad: zorg ervoor dat je, naast een verantwoordelijke in de licentieommissie ook iemand op de KBVB hebt die je stem kan laten gelden in de kalendercommissie en bij de aanduiding van de scheidsrechters, zoals momenteel Club Brugge, Anderlecht, Zulte Waregem, KV Mechelen en AA Gent.

Het komt helemaal goed, maar niet dit jaar… Jammer.

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content