Vlaams parlementslid en Mechels burgemeester Bart Somers komt hierover aan het woord in Gazet van Antwerpen.

"De afkeuring van de financiering van Oosterweel door Europa heeft alle tellers weer op nul gezet. Daarom blijven wij bij ons standpunt van voor de verkiezingen."

Open VLD had zich tijdens de onderhandelingen voor de Vlaamse regering neergelegd bij het standpunt van de andere coalitiepartners en dus ingestemd met de bouw van de Oosterweelverbinding. Wat later bleek dat Europa de budgettaire operatie van de Vlaamse regering, die het project buiten de begroting wou houden, niet pikte.

'Voortschrijdend inzicht'

"Europa heeft een nieuw kader gecreëerd om naar Oosterweel te kijken", vindt Somers. "De financiering komt niet rond als we het project in één keer in de begroting moeten opnemen. Dus is het beter om onze voorstellen uit te voeren: bestudeer het plan voor de overkapping van de ring, begin met het aanleggen van de twee bretellen rond de stad en bekijk daarna of een bijkomende Scheldekruising, verder van de stad verwijderd dan Oosterweel, zinvol is. Daar is een maatschappelijk draagvlak voor."

Somers gelooft dat voortschrijdend inzicht uiteindelijk ook de regeringspartners N-VA en CD&V zal overtuigen.

(Belga/RR)

Vlaams parlementslid en Mechels burgemeester Bart Somers komt hierover aan het woord in Gazet van Antwerpen."De afkeuring van de financiering van Oosterweel door Europa heeft alle tellers weer op nul gezet. Daarom blijven wij bij ons standpunt van voor de verkiezingen." Open VLD had zich tijdens de onderhandelingen voor de Vlaamse regering neergelegd bij het standpunt van de andere coalitiepartners en dus ingestemd met de bouw van de Oosterweelverbinding. Wat later bleek dat Europa de budgettaire operatie van de Vlaamse regering, die het project buiten de begroting wou houden, niet pikte. "Europa heeft een nieuw kader gecreëerd om naar Oosterweel te kijken", vindt Somers. "De financiering komt niet rond als we het project in één keer in de begroting moeten opnemen. Dus is het beter om onze voorstellen uit te voeren: bestudeer het plan voor de overkapping van de ring, begin met het aanleggen van de twee bretellen rond de stad en bekijk daarna of een bijkomende Scheldekruising, verder van de stad verwijderd dan Oosterweel, zinvol is. Daar is een maatschappelijk draagvlak voor." Somers gelooft dat voortschrijdend inzicht uiteindelijk ook de regeringspartners N-VA en CD&V zal overtuigen.(Belga/RR)