Dat schrijven, eensluidend, de kranten Het Laatste Nieuws, De Standaard en De Tijd.

Ze schrijven ook dat de besparingsoefening veel groter wordt dan eerst gesuggereerd.

"De begrotingscontrole wordt een zoektocht naar 2 miljard euro: 1,6 miljard om het gat te dichten en 400 miljoen voor nieuwe uitgaven", klinkt het bij een hooggeplaatste regeringsbron. Een dag eerder had minister van Begroting Hervé Jamar (MR) in Le Soir nog gesproken van een inspanning van 1 miljard euro. Donderdag komt het Monitoringcomité met zijn raming over het tekort dat moet weggewerkt worden.

Volgens de kranten ziet N-VA zijn kans schoon om maatregelen die sneuvelden tijdens de regeringsonderhandelingen, zoals het beperken van de werkloosheidsuitkeringen in de tijd, opnieuw op tafel te leggen.

(Belga/RR)

Dat schrijven, eensluidend, de kranten Het Laatste Nieuws, De Standaard en De Tijd.Ze schrijven ook dat de besparingsoefening veel groter wordt dan eerst gesuggereerd. "De begrotingscontrole wordt een zoektocht naar 2 miljard euro: 1,6 miljard om het gat te dichten en 400 miljoen voor nieuwe uitgaven", klinkt het bij een hooggeplaatste regeringsbron. Een dag eerder had minister van Begroting Hervé Jamar (MR) in Le Soir nog gesproken van een inspanning van 1 miljard euro. Donderdag komt het Monitoringcomité met zijn raming over het tekort dat moet weggewerkt worden. Volgens de kranten ziet N-VA zijn kans schoon om maatregelen die sneuvelden tijdens de regeringsonderhandelingen, zoals het beperken van de werkloosheidsuitkeringen in de tijd, opnieuw op tafel te leggen. (Belga/RR)