Dat zegt hij in een gesprek met De Morgen.

"Zeker als de huidige regering er niet in slaagt de nodige fiscale hervormingen door te voeren, is de kans groot dat we tegen de volgende verkiezingen de partij lanceren. We zijn nog geen statuten aan het schrijven, maar we zijn wel bezig een consensus te zoeken over hoe het land volgens ons moet veranderen. En we willen dat dat ook politiek wordt vertaald. Dan moet je een politieke partij beginnen", zo zegt Michel Maus. "We denken aan een technocratische partij, die los van de traditionele partijen heel pragmatisch denkt en voorstellen doet. Een beetje zoals D66 in Nederland." De namen van de andere academici wil de fiscaal expert nog niet prijsgeven. Maar een fiscale hervorming met een billijke tax shift zou in elk geval een kernthema worden.

"Het heeft geen zin om columns te schrijven en te zeggen: 'Het moet hier veranderen.' Je kunt het alleen maar veranderen door in het systeem te stappen. Ik droom ervan ooit minister van Financiën te kunnen worden en echt aan de touwtjes te kunnen trekken. Dat zou ik wel leuk vinden."

(Belga/RR)

Dat zegt hij in een gesprek met De Morgen."Zeker als de huidige regering er niet in slaagt de nodige fiscale hervormingen door te voeren, is de kans groot dat we tegen de volgende verkiezingen de partij lanceren. We zijn nog geen statuten aan het schrijven, maar we zijn wel bezig een consensus te zoeken over hoe het land volgens ons moet veranderen. En we willen dat dat ook politiek wordt vertaald. Dan moet je een politieke partij beginnen", zo zegt Michel Maus. "We denken aan een technocratische partij, die los van de traditionele partijen heel pragmatisch denkt en voorstellen doet. Een beetje zoals D66 in Nederland." De namen van de andere academici wil de fiscaal expert nog niet prijsgeven. Maar een fiscale hervorming met een billijke tax shift zou in elk geval een kernthema worden."Het heeft geen zin om columns te schrijven en te zeggen: 'Het moet hier veranderen.' Je kunt het alleen maar veranderen door in het systeem te stappen. Ik droom ervan ooit minister van Financiën te kunnen worden en echt aan de touwtjes te kunnen trekken. Dat zou ik wel leuk vinden."(Belga/RR)