De G7, de groep van zeven rijkste industrielanden, komt dit weekend samen in Sicilië om te discussiëren over enkele belangrijke thema's. Er kon echter geen akkoord worden bereikt over klimaat. Alle aanwezige landen buiten de Verenigde Staten hadden aangegeven dat ze het klimaatakkoord, dat vorig jaar in Parijs werd goedgekeurd, willen naleven.

Donald Trump wil zijn fiat echter niet geven. Op zijn Twitter kondigde hij aan dat hij volgende week de knoop zal doorhakken welke richting hij uit wil. Angela Merkel was niet te erg tevreden met de labiliteit op vlak van klimaat. Ze had het over 'erg onvruchtbare ondehandelingen', zo meldt Reuters.

De G7 bereikte wel een akkoord om terrorisme te bestrijden. Ook willen ze protectionisme bekampen en tegelijk oneerlijke handelspraktijken aanpakken."We erkennen dat vrije, eerlijke en wederzijds bevorderlijke handel en investeringen belangrijke motoren zijn voor groei en werkgelegenheid in de mate dat ze wederkerige voordelen scheppen", zo klinkt het in een verklaring van de G7.

"Bijgevolg herhalen we ons engagement om onze markten open te houden en protectionisme te bestrijden, terwijl we vastberaden tegen alle oneerlijke handelspraktijken zijn.Tegelijk erkennen we dat handel niet altijd iedereen ten goede is gekomen. Om die reden verbinden we ons ertoe een gepast beleid te voeren zodat alle bedrijven en burgers baat kunnen hebben bij de wereldeconomie", zo wordt eraan toegevoegd.

Daarnaast heeft de G7 de druk op Noord-Korea opgevoerd. De zeven grootste industrielanden hebben het communistische land opgeroepen om onmiddellijk zijn kern- en rakettenprogramma stop te zetten.

De G7 vraagt aan Noord-Korea om het kern- en rakettenprogramma "volledig, controleerbaar en onomkeerbaar" stop te zetten. De Verenigde Naties hebben al verschillende resoluties uitgevaardigd die de rakettests verbieden, maar zonder succes. In een slotverklaring roept de G7 de internationale gemeenschap op om haar inspanningen te verdubbelen voor de uitvoering van de VN-resoluties.

Het Aziatische land heeft het voorbije jaar al talrijke rakettests uitgevoerd. Vooral Zuid-Korea en Japan voelen zich daardoor bedreigd. Noord-Korea testte ook al een intercontinentale raket die de VS kan bereiken. De Amerikaanse president Donald Trump heeft een militaire tussenkomst niet uitgesloten.

De G7, de groep van zeven rijkste industrielanden, komt dit weekend samen in Sicilië om te discussiëren over enkele belangrijke thema's. Er kon echter geen akkoord worden bereikt over klimaat. Alle aanwezige landen buiten de Verenigde Staten hadden aangegeven dat ze het klimaatakkoord, dat vorig jaar in Parijs werd goedgekeurd, willen naleven. Donald Trump wil zijn fiat echter niet geven. Op zijn Twitter kondigde hij aan dat hij volgende week de knoop zal doorhakken welke richting hij uit wil. Angela Merkel was niet te erg tevreden met de labiliteit op vlak van klimaat. Ze had het over 'erg onvruchtbare ondehandelingen', zo meldt Reuters.De G7 bereikte wel een akkoord om terrorisme te bestrijden. Ook willen ze protectionisme bekampen en tegelijk oneerlijke handelspraktijken aanpakken."We erkennen dat vrije, eerlijke en wederzijds bevorderlijke handel en investeringen belangrijke motoren zijn voor groei en werkgelegenheid in de mate dat ze wederkerige voordelen scheppen", zo klinkt het in een verklaring van de G7. "Bijgevolg herhalen we ons engagement om onze markten open te houden en protectionisme te bestrijden, terwijl we vastberaden tegen alle oneerlijke handelspraktijken zijn.Tegelijk erkennen we dat handel niet altijd iedereen ten goede is gekomen. Om die reden verbinden we ons ertoe een gepast beleid te voeren zodat alle bedrijven en burgers baat kunnen hebben bij de wereldeconomie", zo wordt eraan toegevoegd.Daarnaast heeft de G7 de druk op Noord-Korea opgevoerd. De zeven grootste industrielanden hebben het communistische land opgeroepen om onmiddellijk zijn kern- en rakettenprogramma stop te zetten.De G7 vraagt aan Noord-Korea om het kern- en rakettenprogramma "volledig, controleerbaar en onomkeerbaar" stop te zetten. De Verenigde Naties hebben al verschillende resoluties uitgevaardigd die de rakettests verbieden, maar zonder succes. In een slotverklaring roept de G7 de internationale gemeenschap op om haar inspanningen te verdubbelen voor de uitvoering van de VN-resoluties. Het Aziatische land heeft het voorbije jaar al talrijke rakettests uitgevoerd. Vooral Zuid-Korea en Japan voelen zich daardoor bedreigd. Noord-Korea testte ook al een intercontinentale raket die de VS kan bereiken. De Amerikaanse president Donald Trump heeft een militaire tussenkomst niet uitgesloten.