Groen-fractieleider Wouter Van Besien had om excuses gevraagd en gepolst naar de verstandhouding binnen het schepencollege na kritiek op de uitlatingen van burgemeester Bart De Wever vanwege onder meer CD&V, maar De Wever ging daar niet op in.

De Wever hield het erbij dat de kwestie "niet officieel geagendeerd was" op de vergadering van het schepencollege vrijdag en slechts informeel aan bod kwam, waardoor hij zich niet geroepen voelde om in te gaan op de inhoud van de bewuste gesprekken tussen hem en de CD&V-schepenen Philip Heylen en Marc Van Peel. Op zijn eigen uitspraken in Terzake ging hij evenmin in, naar eigen zeggen omdat hij enkel in naam van het stadsbestuur kan spreken tijdens de gemeenteraadszitting en er niet zomaar zijn persoonlijke politieke opinie mag verkondigen tenzij bij het verdedigen van gevoerd beleid.

'Wel aanvraag in Brussel'

Van Besien stelde vervolgens dat De Wever door geen excuses aan te bieden "niet alleen onverantwoorde uitspraken doet", maar ook zijn "verantwoordelijkheid ontloopt". Over het stopzetten van de manifestatie van Dyab Abou Jahjah woensdag, als protest tegen de uitspraken van De Wever, bleef de burgemeester op het standpunt dat het om een verboden manifestatie ging waarbij bemiddeling ter plaatse met de organisator geen soelaas bracht. "Daarop zijn er arrestaties gebeurd", zegt hij. "Maar dat was allicht ook de bedoeling van de organisator. Voor een volgende manifestatie in Brussel heeft hij intussen wél een aanvraag ingediend, daar kan hij dat blijkbaar wel."

(Belga/RR)

Groen-fractieleider Wouter Van Besien had om excuses gevraagd en gepolst naar de verstandhouding binnen het schepencollege na kritiek op de uitlatingen van burgemeester Bart De Wever vanwege onder meer CD&V, maar De Wever ging daar niet op in.De Wever hield het erbij dat de kwestie "niet officieel geagendeerd was" op de vergadering van het schepencollege vrijdag en slechts informeel aan bod kwam, waardoor hij zich niet geroepen voelde om in te gaan op de inhoud van de bewuste gesprekken tussen hem en de CD&V-schepenen Philip Heylen en Marc Van Peel. Op zijn eigen uitspraken in Terzake ging hij evenmin in, naar eigen zeggen omdat hij enkel in naam van het stadsbestuur kan spreken tijdens de gemeenteraadszitting en er niet zomaar zijn persoonlijke politieke opinie mag verkondigen tenzij bij het verdedigen van gevoerd beleid. Van Besien stelde vervolgens dat De Wever door geen excuses aan te bieden "niet alleen onverantwoorde uitspraken doet", maar ook zijn "verantwoordelijkheid ontloopt". Over het stopzetten van de manifestatie van Dyab Abou Jahjah woensdag, als protest tegen de uitspraken van De Wever, bleef de burgemeester op het standpunt dat het om een verboden manifestatie ging waarbij bemiddeling ter plaatse met de organisator geen soelaas bracht. "Daarop zijn er arrestaties gebeurd", zegt hij. "Maar dat was allicht ook de bedoeling van de organisator. Voor een volgende manifestatie in Brussel heeft hij intussen wél een aanvraag ingediend, daar kan hij dat blijkbaar wel."(Belga/RR)