"Er wordt nogal op de man gespeeld", aldus Tobback, die in Reyers laat samen met zijn kandidaat vicevoorzitter Inga Verhaert werd geïnterviewd. "Dat is persoonlijk natuurlijk niet leuk. Maar persoonlijk is dat makkelijker van mij af te zetten dan professioneel. Voor de partij bloedt mijn hart." In een café waar een constructieve discussie aan de gang is, blijven mensen misschien hangen, maar "uit een café waar messen getrokken worden, gaan mensen lopen".

'Mooi parcours'

Hij stelde dat hij zijn tegenkandidaat John Crombez had gevraagd niet in september-oktober al zijn kandidatuur voor het voorzitterschap te stellen, maar te wachten tot enkele maanden voor de verkiezingen die in juni doorgaan, precies om een heel lange en potentieel conflictuele campagne te vermijden.

De interne kritiek en het intern geruzie komt er op een moment dat het eindelijk weer beter gaat met de partij, aldus Tobback, die verwees naar de lichte stijging in recente peilingen. "We zijn net een mooi parcours aan het rijden".

(RR)

"Er wordt nogal op de man gespeeld", aldus Tobback, die in Reyers laat samen met zijn kandidaat vicevoorzitter Inga Verhaert werd geïnterviewd. "Dat is persoonlijk natuurlijk niet leuk. Maar persoonlijk is dat makkelijker van mij af te zetten dan professioneel. Voor de partij bloedt mijn hart." In een café waar een constructieve discussie aan de gang is, blijven mensen misschien hangen, maar "uit een café waar messen getrokken worden, gaan mensen lopen".Hij stelde dat hij zijn tegenkandidaat John Crombez had gevraagd niet in september-oktober al zijn kandidatuur voor het voorzitterschap te stellen, maar te wachten tot enkele maanden voor de verkiezingen die in juni doorgaan, precies om een heel lange en potentieel conflictuele campagne te vermijden.De interne kritiek en het intern geruzie komt er op een moment dat het eindelijk weer beter gaat met de partij, aldus Tobback, die verwees naar de lichte stijging in recente peilingen. "We zijn net een mooi parcours aan het rijden".(RR)