De dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft gereageerd op de stappen van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) naar aanleiding van nieuwe onthullingen over dierenleed, ditmaal bij kippenkwekerijen. De minister liet weten dat hij de inspectiedienst stuurt naar een betrokken bedrijf.

Nadine Lucas, voorzitter van Animal Rights België, is naar eigen zeggen blij dat minister Weyts meteen op het probleem is gesprongen en een inspectieteam stuurt. 'Maar wij wachten voorlopig af wat de concrete maatregelen zullen zijn.'

Lucas hoopt dat het deze keer niet zo eindigt als na de onthulling van het dierenleed in de Tieltse varkensslachterij in maart. 'De minister heeft toen ook heel kordate stappen gezet, totdat we merkten dat er plots iets veranderde.'

'Alles werd opeens opgelost met een actieplan, maar er is vanwege de overheid helemaal niks gedaan om de verantwoordelijken van het dierenleed te sanctioneren. Dat vinden wij niet ernstig. Gaat de minister deze keer echt maatregelen treffen of wordt het opnieuw een slappe vertoning om mensen te sussen?' aldus Lucas.

Wij wachten voorlopig af wat de concrete maatregelen zullen zijn.

Nadine Lucas, voorzitter Animal Rights België

Gebroken nek

Drie maanden geleden verspreidde de organisatie gruwelijke beelden van mishandelde varkens uit een slachthuis in Tielt. Deze week kwam het dus op de proppen met wantoestanden in kippenkwekerijen.

Op de beelden is onder meer te zien hoe de nek wordt gebroken van 'ongeschikt' bevonden kuikens. Ook de vetmesting van de kippen en de voortdurende stress bij de dieren komen aan bod.

De dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft gereageerd op de stappen van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) naar aanleiding van nieuwe onthullingen over dierenleed, ditmaal bij kippenkwekerijen. De minister liet weten dat hij de inspectiedienst stuurt naar een betrokken bedrijf.Nadine Lucas, voorzitter van Animal Rights België, is naar eigen zeggen blij dat minister Weyts meteen op het probleem is gesprongen en een inspectieteam stuurt. 'Maar wij wachten voorlopig af wat de concrete maatregelen zullen zijn.'Lucas hoopt dat het deze keer niet zo eindigt als na de onthulling van het dierenleed in de Tieltse varkensslachterij in maart. 'De minister heeft toen ook heel kordate stappen gezet, totdat we merkten dat er plots iets veranderde.''Alles werd opeens opgelost met een actieplan, maar er is vanwege de overheid helemaal niks gedaan om de verantwoordelijken van het dierenleed te sanctioneren. Dat vinden wij niet ernstig. Gaat de minister deze keer echt maatregelen treffen of wordt het opnieuw een slappe vertoning om mensen te sussen?' aldus Lucas.Gebroken nek Drie maanden geleden verspreidde de organisatie gruwelijke beelden van mishandelde varkens uit een slachthuis in Tielt. Deze week kwam het dus op de proppen met wantoestanden in kippenkwekerijen. Op de beelden is onder meer te zien hoe de nek wordt gebroken van 'ongeschikt' bevonden kuikens. Ook de vetmesting van de kippen en de voortdurende stress bij de dieren komen aan bod.