De advocaat van Amerikaans president Donald Trump reageert daarmee op de uitspraken die Comey vandaag deed in de onderzoekscommissie naar de vermeende banden tussen Trump en Rusland. Comey stond tijdens zijn getuigenis onder ede.

"Zowel naar inhoud als vorm heeft de president Comey nooit gezegd 'ik moet loyauteit hebben, ik verwacht loyauteit'", zei meester Marc Kasowitz. Hierin refereerde hij naar de termen waarin Comey zich voor de Commissie voor de Inlichtingen van de Senaat had uitgelaten. Trump heeft Comey ook nooit gevraagd het onderzoek naar zijn eveneens ontslagen nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn te laten vallen.

De president heeft ook niets in die richting gesuggereerd. Kasowitz beklemtoonde dat Comey heeft bevestigd dat zijn cliënt geen voorwerp van onderzoek was. Het verhoor van de ontslagen FBI-directeur toonde ook aan dat Trump "nooit erop uit is geweest het onderzoek" naar veronderstelde Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen "te belemmeren".

De persoonlijke advocaat van Trump opperde ook mogelijke vervolgingen van Comey, die donderdag heeft onthuld memo's over zijn gesprekken met de president naar de pers te hebben gelekt. Het is aan de "bevoegde autoriteiten" om uit te maken of er een onderzoek moet komen.

De advocaat van Amerikaans president Donald Trump reageert daarmee op de uitspraken die Comey vandaag deed in de onderzoekscommissie naar de vermeende banden tussen Trump en Rusland. Comey stond tijdens zijn getuigenis onder ede. "Zowel naar inhoud als vorm heeft de president Comey nooit gezegd 'ik moet loyauteit hebben, ik verwacht loyauteit'", zei meester Marc Kasowitz. Hierin refereerde hij naar de termen waarin Comey zich voor de Commissie voor de Inlichtingen van de Senaat had uitgelaten. Trump heeft Comey ook nooit gevraagd het onderzoek naar zijn eveneens ontslagen nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn te laten vallen. De president heeft ook niets in die richting gesuggereerd. Kasowitz beklemtoonde dat Comey heeft bevestigd dat zijn cliënt geen voorwerp van onderzoek was. Het verhoor van de ontslagen FBI-directeur toonde ook aan dat Trump "nooit erop uit is geweest het onderzoek" naar veronderstelde Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen "te belemmeren". De persoonlijke advocaat van Trump opperde ook mogelijke vervolgingen van Comey, die donderdag heeft onthuld memo's over zijn gesprekken met de president naar de pers te hebben gelekt. Het is aan de "bevoegde autoriteiten" om uit te maken of er een onderzoek moet komen.