Sinds maandagnamiddag kunnen bezoekers van de Zoo van Antwerpen een blik werpen op een nieuwe vrouwtjesgorilla.

De 12-jarige Mambele kwam op 22 augustus over van de Zoo van Hannover, in het noorden van Duitsland. In Hannover leefde Mambele in een grote gorillagroep samen met haar moeder, van wie ze erg afhankelijk bleef. Mambele kreeg al drie jongen, die allemaal overleden. Vermoedelijk miste ze hierdoor de zelfstandigheid om haar eigen jongen groot te kunnen brengen.

"Onze groep gorilla's gaat haar helpen om haar sociale rol te leren als volwassen vrouw in de groep. In de hoop dat ze op lange termijn zelf een goede moeder zal zijn", klinkt het bij de Zoo van Antwerpen. (Belga/INM)

Sinds maandagnamiddag kunnen bezoekers van de Zoo van Antwerpen een blik werpen op een nieuwe vrouwtjesgorilla. De 12-jarige Mambele kwam op 22 augustus over van de Zoo van Hannover, in het noorden van Duitsland. In Hannover leefde Mambele in een grote gorillagroep samen met haar moeder, van wie ze erg afhankelijk bleef. Mambele kreeg al drie jongen, die allemaal overleden. Vermoedelijk miste ze hierdoor de zelfstandigheid om haar eigen jongen groot te kunnen brengen. "Onze groep gorilla's gaat haar helpen om haar sociale rol te leren als volwassen vrouw in de groep. In de hoop dat ze op lange termijn zelf een goede moeder zal zijn", klinkt het bij de Zoo van Antwerpen. (Belga/INM)