Het KMI verwacht morgen temperaturen ruim boven de 20 graden. In de Kempen wordt het op 22 oktober mogelijk 22 graden. De zomerse temperaturen gaan eerst gepaard met flink wat zon, maar in de loop van de namiddag neemt de bewolking geleidelijk toe vanuit het westen en valt er regen.

Ook de volgende dagen kan het kwik in het centrum van het land en zeker in de Kempen nog tegen de 20 graden aanschurken. Het blijft af en toe droog en zonnig, maar het weer wordt toch vooral beheerst door buien en perioden van regen. Dat blijft zo tot het weekend, daarna koelt het af.

Ter vergelijking: in de Spaanse hoofdstad Madrid wordt het morgen naar verwachting 17 graden, in de Turkse hoofdstad Ankara wordt het 20 graden en in de Portugese hoofdstad Lissabon wordt het met 22 graden even warm als in de Kempen.

Opwarming van de aarde

Sinds de opwarming van de aarde is in ons land een dag met meer dan 20 graden eind oktober geen uitzondering meer. Deze grafiek die gedeeld werd door VRT-weerman Frank Deboosere toont aan dat sinds het begin van de metingen 180 jaar geleden de zogenaamde warme dagen altijd maar later en later op het jaar vallen.

'Vorig jaar was het op 22 oktober nog 24,5 graden,' zegt VTM-weerman David Dehenauw in Het Laatste Nieuws. 'In 2005 was het op 30 oktober nog 22,6 graden.' (EE)

Het KMI verwacht morgen temperaturen ruim boven de 20 graden. In de Kempen wordt het op 22 oktober mogelijk 22 graden. De zomerse temperaturen gaan eerst gepaard met flink wat zon, maar in de loop van de namiddag neemt de bewolking geleidelijk toe vanuit het westen en valt er regen. Ook de volgende dagen kan het kwik in het centrum van het land en zeker in de Kempen nog tegen de 20 graden aanschurken. Het blijft af en toe droog en zonnig, maar het weer wordt toch vooral beheerst door buien en perioden van regen. Dat blijft zo tot het weekend, daarna koelt het af. Ter vergelijking: in de Spaanse hoofdstad Madrid wordt het morgen naar verwachting 17 graden, in de Turkse hoofdstad Ankara wordt het 20 graden en in de Portugese hoofdstad Lissabon wordt het met 22 graden even warm als in de Kempen. Opwarming van de aarde Sinds de opwarming van de aarde is in ons land een dag met meer dan 20 graden eind oktober geen uitzondering meer. Deze grafiek die gedeeld werd door VRT-weerman Frank Deboosere toont aan dat sinds het begin van de metingen 180 jaar geleden de zogenaamde warme dagen altijd maar later en later op het jaar vallen. 'Vorig jaar was het op 22 oktober nog 24,5 graden,' zegt VTM-weerman David Dehenauw in Het Laatste Nieuws. 'In 2005 was het op 30 oktober nog 22,6 graden.' (EE)