Een regenzone zal vanavond en vannacht van west naar oost over ons land trekken en geleidelijk overgaan in winterse neerslag, voorspelt het KMI. In de Ardennen valt die neerslag geheel onder de vorm van sneeuw. Daar kan zich een sneeuwlaag vormen van 5 tot plaatselijk 10 cm. De temperaturen dalen naar waarden tussen -2 graden in Hoog-België en +2 graden in het westen van het land.

Ook donderdag en vrijdag verwacht het KMI nog af en toe lokale winterse buien en in de Ardennen sneeuwbuien, al zal het vaak droog blijven. Overdag blijft het fris met maxima tussen 1 tot 5 à 6 graden.

Nachtvorst

Van vrijdag tot en met dinsdag wordt vrij koud en meestal droog weer verwacht, met wolkenvelden afgewisseld door opklaringen. Overdag wordt het zo'n 6 graden. In de nacht en ochtend ligt de minima rond of net boven het vriespunt, in de Ardennen is het enkele graden kouder.

Na het weekend neemt de kans op lichte nachtvorst overal toe.

Een regenzone zal vanavond en vannacht van west naar oost over ons land trekken en geleidelijk overgaan in winterse neerslag, voorspelt het KMI. In de Ardennen valt die neerslag geheel onder de vorm van sneeuw. Daar kan zich een sneeuwlaag vormen van 5 tot plaatselijk 10 cm. De temperaturen dalen naar waarden tussen -2 graden in Hoog-België en +2 graden in het westen van het land.Ook donderdag en vrijdag verwacht het KMI nog af en toe lokale winterse buien en in de Ardennen sneeuwbuien, al zal het vaak droog blijven. Overdag blijft het fris met maxima tussen 1 tot 5 à 6 graden.NachtvorstVan vrijdag tot en met dinsdag wordt vrij koud en meestal droog weer verwacht, met wolkenvelden afgewisseld door opklaringen. Overdag wordt het zo'n 6 graden. In de nacht en ochtend ligt de minima rond of net boven het vriespunt, in de Ardennen is het enkele graden kouder.Na het weekend neemt de kans op lichte nachtvorst overal toe.