De ontdekking werd toevallig gedaan door onderzoekers van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) op een diepte van meer dan vier kilometer tijdens een missie met een onbemande duikboot op de zeebodem van de Stille Oceaan voor de kust van Hawaii op zoek naar grondstalen.

Het gaat om een nog nooit gedocumenteerde octopussoort en de diepste observatie ooit voor dit type van inktvis. Dit dier heeft ook niet de normale vorm en kleur die geassocieerd worden met octopussen in diep water. Zo ontbreken bij deze octopus de typische pigmentcellen, zogenoemde chromafotoren, en het dier zag er ook niet bepaald gespierd uit wat resulteert in een spookachtig uiterlijk, aldus de wetenschappers.

Op de sociale media wordt de octopus al Casper, het vriendelijke spookje genoemd, naar een tekenfilmfiguurtje. (TE)

De ontdekking werd toevallig gedaan door onderzoekers van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) op een diepte van meer dan vier kilometer tijdens een missie met een onbemande duikboot op de zeebodem van de Stille Oceaan voor de kust van Hawaii op zoek naar grondstalen. Het gaat om een nog nooit gedocumenteerde octopussoort en de diepste observatie ooit voor dit type van inktvis. Dit dier heeft ook niet de normale vorm en kleur die geassocieerd worden met octopussen in diep water. Zo ontbreken bij deze octopus de typische pigmentcellen, zogenoemde chromafotoren, en het dier zag er ook niet bepaald gespierd uit wat resulteert in een spookachtig uiterlijk, aldus de wetenschappers.Op de sociale media wordt de octopus al Casper, het vriendelijke spookje genoemd, naar een tekenfilmfiguurtje. (TE)