Zaterdag iets voor de middag werd 18,5 graden Celsius gemeten in Ukkel, daarmee is het dagrecord van 18,4 graden uit 1984 verbroken. We beleven nu de warmste 1 november sinds 1901, bericht weerman David Dehenauw. Het definitieve cijfer is bekend rond 19 uur.

Dit is nog niet de meest laattijdige dag met 20 graden of meer. Op 4 november 1994 werd 20,2 graden gemeten in Ukkel, op 12 november 1995 zelfs 20,3. Vanaf dinsdag halen we 11 of 12 graden als maximumtemperatuur, wat perfect in lijn is met de seizoenswaarden.

Herfst in zicht

Zaterdagavond en -nacht dringen de wolkenvelden over het westen verder het land in. Lokaal kan hieruit zelfs een drupje regen vallen. Later verschijnen er alweer opklaringen over het westen en midden van het land. De minima bedragen 8 tot 12 graden.

Zondag is het bewolkt over de zuidoostelijke helft van het land, elders zijn er perioden met zon. Aan het eind van de namiddag neemt de bewolking uiteindelijk overal toe. 's Avonds en 's nachts gaat het regenen. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind bij maxima tussen 13 en 18 graden.

Vanaf maandag is de herfst definitief in het land. De hele week verloopt immers wisselvallig met regelmatig regen. 's Middags wordt het zowat 12 graden, wat normaal is voor begin november. (Belga/AVE)

Zaterdag iets voor de middag werd 18,5 graden Celsius gemeten in Ukkel, daarmee is het dagrecord van 18,4 graden uit 1984 verbroken. We beleven nu de warmste 1 november sinds 1901, bericht weerman David Dehenauw. Het definitieve cijfer is bekend rond 19 uur.Dit is nog niet de meest laattijdige dag met 20 graden of meer. Op 4 november 1994 werd 20,2 graden gemeten in Ukkel, op 12 november 1995 zelfs 20,3. Vanaf dinsdag halen we 11 of 12 graden als maximumtemperatuur, wat perfect in lijn is met de seizoenswaarden.Zaterdagavond en -nacht dringen de wolkenvelden over het westen verder het land in. Lokaal kan hieruit zelfs een drupje regen vallen. Later verschijnen er alweer opklaringen over het westen en midden van het land. De minima bedragen 8 tot 12 graden. Zondag is het bewolkt over de zuidoostelijke helft van het land, elders zijn er perioden met zon. Aan het eind van de namiddag neemt de bewolking uiteindelijk overal toe. 's Avonds en 's nachts gaat het regenen. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind bij maxima tussen 13 en 18 graden. Vanaf maandag is de herfst definitief in het land. De hele week verloopt immers wisselvallig met regelmatig regen. 's Middags wordt het zowat 12 graden, wat normaal is voor begin november. (Belga/AVE)